Urmărește-ne

Blue Air e în imposibilitatea de a rambursa contravaloarea biletelor anulate

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air e în imposibilitatea de a rambursa contravaloarea biletelor anulate

Știri

Blue Air e în imposibilitatea de a rambursa contravaloarea biletelor anulate

Directorul general al companiei aeriene a confirmat că Blue Air se află în prezent în imposibilitatea de a rambursa pasagerilor contravaloarea biletelor anulate.

În prezent Blue Air trebuie să ramburseze pasagerilor săi aproximativ 20 de milioane de euro însă compania nu deține aceste resurse financiare.

Biletele anulate sunt 20 de milioane de euro, nu avem de unde să îi rambursăm. Nu e că nu vrem. Și asta e situația la toate liniile aeriene, nu suntem singurii. E o problemă masivă în industrie. Noi așteptăm ajutorul de stat și atunci vom putea plăti, dar până atunci nu avem cum”, a declarat Oana Petrescu, Director general Blue Air, pentru Libertatea.

Împrumutul de la Guvernul României aprobat de Comisia Europeană pentru a fi acordat Blue Air, în valoare de peste 65 de milioane de euro, încă nu a ajuns în conturile companiei aeriene.

De asemenea, veniturile companiei au scăzut dramatic deoarece de la mijlocul lunii martie până în 1 iulie Blue Air a operat doar câteva zeci de zboruri charter.

Citește și  Blue Air operează ruta București - Heathrow exclusiv cu Boeing 737 MAX

Din păcate, cu returnarea banilor durează, noi am estimat că în jur de 10 săptămâni, fiindcă trei luni noi nu am încasat nimic. Pur și simplu nu avem de unde! Și atunci, când vom avea surplus față de cât costă să zburăm, începem să plătim”, adaugă Oana Petrescu.

De la 1 iulie Blue Air a început să efectueze din nou zboruri comerciale regulate însă pe un număr mic de rute și cu o frecvență de operare mult mai mică în comparație cu perioada dinaintea pandemiei.

Situația financiară precară a companiei aeriene este confirmată și de cererea de a demara procedura de concordat preventiv depusă la finalul lunii iunie la Tribunalul București cu ajutorul căreia Blue Air încearcă să evite intrarea în insolvență.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus