Blue Air face pași spre listarea la Bursa de la Londra

Blue Air a semnat un acord cu compania britanică Ridgecrest, listată pe piața secundară a Bursei de la Londra, a cărui scop este listarea la Bursă prin preluare inversă.

Listarea la bursă prin preluarea inversă a unei companii deja listate este un mod mai scurt și mai puțin complex de listare la o bursă decât printr-o ofertă publică inițială (IPO).

Advertisements

Compania britanică Ridgecrest a anunțat marți că a încheiat un acord ne-angajant pentru o preluare inversă societății comerciale Airline Invest SA, firmă care deține Blue Air și Blue Air Technic.

În prezent Airline Invest SA are doi acționari – Cristian Rada și Mihai Cătălin. Dacă înțelegerea dintre Ridgecrest și Airline Invest va fi finalizată, cei doi acționari vor fi nevoiți să emită un număr de 9.022.495.560 de noi acțiuni în compania Ridgecrest, reprezentând 95% din capital social actual.

De asemenea, după finalizarea tranzacției denumirea companiei Ridgecrest va deveni Blue Air Group plc.

Toate acțiunile și înțelegerile dintre cele două entități ar urma să fie aprobate de autorități, iar Ridgecrest estimează că Blue Air va depune documentele necesare până la finalul anului 2021.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

În aprilie 2021, Oana Petrescu, CEO al Blue Air, a reluat ideea listării companiei la Bursele de la București și Londra.

Planul nostru este ca prima listare pe bursă să o facem cu aceste obligaţiuni, urmând ca într-un timeline de 2-3 ani – depinde de piaţă şi de cât de rapid o să trecem prin procedurile premergătoare ale Bursei de la Londra – să ne listăm la Londra. Noi, practic, în 2019 am şi absolvit programul Elite, al London Stock Exchange, care pregăteşte companiile mici şi mijlocii pentru listare. Deci, noi am absolvit acest program şi acum planul era să demarăm toate procedurile de transparenţă şi de raportare şi de ce trebuie făcut, dar pandemia ne-a ţinut în loc, avem 2 ani de amânare”, a declarat Oana Petrescu, conform Agerpres.

Ridgecrest este companie britanică listată pe piața secundară (AIM) a London Stock Exchange.

Advertisements
Total
9
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share