Boeing: amendă pentru livrarea a 759 de avioane 737 cu senzori neaprobați

Foto: Reuters

Producătorul american de avioane a fost amendat joi de autoritățile americane pentru că a livrat 759 de avioane 737NG și 737 MAX care au avut instalați senzori neaprobați de FAA.

Amenda pe care Boeing trebuie să o plătească Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) se ridică la 17 milioane de dolari.

Advertisements

În cuantumul aceleiași amenzi a fost inclusă și penalizarea pe care Boeing a primit-o pentru că a instalat componente neconforme pe aripile a 175 de Boeinguri 737 MAX.

Boeing a fost de acord cu adoptarea unor acțiuni corective, inclusiv efectuarea analizelor de gestionare a riscurilor de siguranță pentru a determina „dacă procesele sale de supraveghere a lanțului de aprovizionare sunt adecvate și dacă compania este pregătită să crească în siguranță rata de producție a Boeingurilor 737”, se arată în comunicatul agenției americane.

Oficialii companiei Boeing au declarat că „sancțiunile provin din problemele care au fost identificate în 2019 și pe care le-am rezolvat pe deplin în sistemul nostru de producție și în lanțul de aprovizionare. Continuăm să alocăm timp și resurse îmbunătățirii performanțelor în ceea ce privesc siguranța și calitatea din cadrul operațiunilor noastre.

În martie 2020, FAA a propus amendarea companiei Boeing cu 19.7 milioane de dolari pentru instalarea pe sute de avioane de tip 737 a unor echipamente care conțin senzori în afișajele de tip head-up pe care autoritățile de reglementare nu îi aprobaseră pentru utilizare.

FAA a susținut la acea vreme că în perioada iunie 2015 – aprilie 2019, Boeing a instalat echipamente Rockwell Collins Head-Up Guidance Systems pe 791 de avioane, inclusiv 618 Boeinguri 737NG și 173 de Boeinguri 737 MAX.

Nu a existat nicio legătură între cele două accidente mortale 737 MAX care au dus la reținerea la sol a modelului timp de 20 de luni și problema acestor senzori, a declarat FAA în 2020.

De asemenea, în ianuarie 2020 FAA a propus amendarea companiei Boeing cu alte 5.4 milioane de dolari deoarece compania nu a reușit să împiedice instalarea șinelor neconforme ale voleților (slats) pe 175 de Boeinguri 737 MAX.

Advertisements
Total
11
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
11
Share