Urmărește-ne

Boeing încearcă să întreacă cu modelul B777 performanțele Airbus-ului A380

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Boeing încearcă să întreacă cu modelul B777 performanțele Airbus-ului A380

Știri

Boeing încearcă să întreacă cu modelul B777 performanțele Airbus-ului A380

Constructorul de aeronave Boeing a declarat că are în vedere începerea demersurilor privind îmbunătățirea modelului B777 pentru a oferi performanțe care să depășească competitorul de la Airbus, A380.

Constructorul american se pare că ar fi început discuțiile cu o serie de transportatori despre posibilitatea introducerii pe piața aeriană a unui nou concept de aeronavă, Boeing 777-10X, printre care se numără compania Emirates, cel mai mare transportator la nivel modial ce operează aeronave B777 și A380.

Noul model Boeing 777-10X ar putea transporta aproximativ 450 de călători, concurând direct cu modelul Airbus A380, au declarat surse din interiorul companiei Boeing. Pentru a fi posibil acest lucru, Boeing are în plan să extindă puntea modelului B777-9, obținând aproximativ patru rânduri de scaune suplimentare. Modelul B777-9, al cărui debut este programat la sfârșitul deceniului, va fi primul model cu două motoare din categoria „jumbo” ce ar putea transporta mai mult de 400 de pasageri.

Transportatorul Emirates a comandat până la această dată 80 de aeronave A380, din care 64 de modele așteaptă să fie produse pentru a intra în flota transportatorului din Golf. Între timp, operatorul Emirates a purtat duscuții cu producătorul european, Airbus, pentru a îmbunătăți rata de consum a combustibilului în timpul funcționării aeronavelor A380.

Citește și  Turkish Airlines reia zborurile pe ruta Istanbul - Constanța din 28 martie

Tim Clark, președintele Emirates, a declarat la începutul acestei luni că discuțiile cu Airbus pentru a moderniza aeronavele A380 cu motoare economice au expirat. „Principala mea preocupare este faptul că aceștia (constructorul Airbus) nu mai produc avionul, din moment ce nu doresc să discute despre îmbunătățiri”, a spus el. Modelul Airbus A380 poate transporta între 489 și 615 pasageri, potrivit site-ului său.

Modernizarea modelului B777-9, care deja este  proiectat să transporte mai mult de 400 persoane, ar deschide constructorului Boeing posibilitatea de a atrage operatorii ce folosesc aeronave „jumbo-jet”, nefiind exclusă varianta ca A380 și B747 să sufere la capitolul vânzări, dacă nu chiar la înlăturarea lor de piață.

B777-9, cel mai vândut model din familia B777X, oferă până la 425 de locuri pentru pasageri și are o autonomie de 14,075 kilometri. Acesta este cel mai scump jetliner aparținând Boeing, iar primul model ar putea fi achiziționat cu aproximativ 400 milioane dolari americani.

 

 

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus