Urmărește-ne

Boeing țintește să vândă peste 39.000 de avioane noi, în următorii 20 de ani

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Boeing țintește să vândă peste 39.000 de avioane noi, în următorii 20 de ani

Știri

Boeing țintește să vândă peste 39.000 de avioane noi, în următorii 20 de ani

În prima zi a salonului aeronautic de la Farnborough, reprezentanții Boeing au declarat că în următorii 20 de ani, companiile aeriene din întreaga lume vor avea nevoie de 39.620 de noi avioane, valoarea acestora ridicându-se la 5,9 miliarde de dolari. Așadar, constructorul Boeing și-a revizuit estimările, rezultând un plus de 4,1%, comparativ cu datele din 2015.

„În pofida recentelor evenimente care au afectat pieţele financiare, sectorul aviaţiei va continua să înregistreze o creştere pe termen lung cu o dublare a flotelor de avioane comerciale”, a declarat Randy Tinseth, vicepreşedinte de marketing la Boeing Commercial Airplanes.

Transportatorii low-cost şi pieţele emergente cu siguranță vor aduce o creștere semnificativă privind mărirea numărului de pasageri transportați la nivel mondial. Boeing estimează această creștere la 4,8% pe an și în cazul companiilor aeriene anunță dublarea flotelor de aeronave.

Grupul american preconizează că 28.140 de noi avioane monoculoar, precum Boeing 737 sau Airbus A320, ce urmează să fie livrate în următorii 20 de ani – 5% mai mult decât estima anul trecut, ar putea aduce câștiguri interne de 3.000 miliarde dolari americani. În ceea ce priveşte avioanele long-courier, Boeing crede că în următorii 20 de ani vor fi nevoie de 9.100 de astfel de avioane noi, în valoare de 2.800 de miliarde de dolari, grupul american prevestind un val de înlocuiri pentru perioada 2021 – 2028. În ceea ce priveşte avioanele de dimensiuni mari, precum Boeing 747-8 şi Airbus A380, doar 530 de astfel de avioane ar urma să fie livrate în următorii 20 de ani, potrivit Agerpres.

Boeing vede Asia ca fiind cea mai promițătoare piață de desfacere, pentru care a estimat vânzări de peste 15.000 aeronave în următoarele două decenii. În Europa și America de Nord, pentru aceeași perioadă, a estimat vânzări cumulate de 15.870 aeronave noi.

Pentru segmentul cargo, Boeing vede o creștere anuală a transportului de mărfuri pe calea aerului de 4,2%. Astfel, constructorul se așteaptă la vânzarea a peste 930 de avioane noi și la convertirea din avioane destinate transportului de pasageri în avioane cargo a unui număr de 1.440 avioane.

Mai jos regăsiți și un infografic, click pentru mărire:

boeing_infographic

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus