CE aprobă subvenții în valoare 1.7 milioane de euro pentru zboruri spre Sibiu

Comisia Europeană a aprobat vineri un ajutor în valoare de 1.7 milioane de euro pentru a subvenționa companiile aeriene care lansează sau reiau zboruri spre Sibiu.

Potrivit comunicatului transmis de Comisia Europeană, subvențiile în valoare de 1.7 milioane de euro vor fi acordate înainte de 30 iunie 2021 și pot ajunge până la maxim 800 de mii de euro per companie aeriană.

Advertisements

Măsura oferă ajutor sub formă de subvenții directe și va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate să lanseze sau să reia operațiunile pe aeroportul din Sibiu. Obiectivul măsurii este de a sprijini activitatea operatorilor aerieni și de a sprijini redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul focarului de coronavirus,” se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Condițiile de acordare a subvențiilor vor fi stabilite cel mai probabil de aeroport sub recomandările Comisiei Europene.

În prezent aeroportul din Sibiu mai are doar câteva rute internaționale operate de către compania low-cost Wizz Air după ce Blue Air, Austrian Airlines și Lufthansa au suspendat temporar zborurile către acest aeroport.

Advertisements
Total
36
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
36
Share