Urmărește-ne

CEO Lufthansa: ”Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X”

Rute aeriene

CEO Lufthansa: ”Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X”

Lufthansa consideră că este necesar să revizuiască comenzile de avioane widebody pentru a se asigura că aeronavele comandate sunt cele potrivite pentru a acoperi cererea pieței lung-curier.
Potrivit publicației Bloomberg, CEO-ul companiei, Carsten Spohr a anunțat într-un meeting care a avut loc săptămâna trecută că operatorul german ar putea retrage comanda sa plasată la Boeing care include 34 de avioane Boeing 777-9 și să crescă numărul de A350-900 comandate de la Airbus.

Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X,” a declarat oficialul. ”Trebuie să ne gândim acum dacă prelungim (n.r. termenul de livrare) al comenzii de Boeinguri 777X pentru a le recepționa mai încet, fie la creșterea profitabilității pentru a ne finanța investițiile restante în flotă.

Citește și  Un Airbus A380 Lufthansa a zburat 7 ore din Frankfurt către... Frankfurt!

Operatorul german este clientul de lansare pentru noul Boeing 777-9, model care este prognozat că va intra în serviciul comercial în anul 2020.

În cadrul aceluiași meeting, Carsten Spohr a mai afirmat că este posibil ca un număr nespecificat de Airbusuri A350-900 să fie alocate subsidiarei low-cost Eurowings.

Lufthansa a comandat 35 de avioane A350-900 în anul 2013, iar primele trei deja se află în serviciul comercial, alocate bazei de la Munchen. Primul avion A350 a fost livrat la mijlocul lunii Decembrie 2016, iar în luna Februarie a acestui an a efectuat și primul zbor.

Eurowings este interesată să folosească acest tip de avion pentru a crește operațiunile lung-curier de la bazele din Dusseldorf și Hamburg, în acest moment, principalul său hub de zboruri lung-curier este la Koln/Bonn.

Citește și  Lufthansa Group: cota de piață în Europa rămâne la 9%

O decizie cu privire la comenzile de Boeinguri 777X și A350 este ”urgentă” și poate fi luată până în Septembrie, potrivit CEO-ului Carsten Spohr, potrivit CH Aviation.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Citește tot articolul

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus