Urmărește-ne

CEO Lufthansa: ”Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X”

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. CEO Lufthansa: ”Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X”

Rute aeriene

CEO Lufthansa: ”Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X”

Lufthansa consideră că este necesar să revizuiască comenzile de avioane widebody pentru a se asigura că aeronavele comandate sunt cele potrivite pentru a acoperi cererea pieței lung-curier.
Potrivit publicației Bloomberg, CEO-ul companiei, Carsten Spohr a anunțat într-un meeting care a avut loc săptămâna trecută că operatorul german ar putea retrage comanda sa plasată la Boeing care include 34 de avioane Boeing 777-9 și să crescă numărul de A350-900 comandate de la Airbus.

Nu sunt sigur dacă am comandat suficiente A350 sau posibil prea multe Boeinguri 777X,” a declarat oficialul. ”Trebuie să ne gândim acum dacă prelungim (n.r. termenul de livrare) al comenzii de Boeinguri 777X pentru a le recepționa mai încet, fie la creșterea profitabilității pentru a ne finanța investițiile restante în flotă.

Operatorul german este clientul de lansare pentru noul Boeing 777-9, model care este prognozat că va intra în serviciul comercial în anul 2020.

În cadrul aceluiași meeting, Carsten Spohr a mai afirmat că este posibil ca un număr nespecificat de Airbusuri A350-900 să fie alocate subsidiarei low-cost Eurowings.

Lufthansa a comandat 35 de avioane A350-900 în anul 2013, iar primele trei deja se află în serviciul comercial, alocate bazei de la Munchen. Primul avion A350 a fost livrat la mijlocul lunii Decembrie 2016, iar în luna Februarie a acestui an a efectuat și primul zbor.

Eurowings este interesată să folosească acest tip de avion pentru a crește operațiunile lung-curier de la bazele din Dusseldorf și Hamburg, în acest moment, principalul său hub de zboruri lung-curier este la Koln/Bonn.

O decizie cu privire la comenzile de Boeinguri 777X și A350 este ”urgentă” și poate fi luată până în Septembrie, potrivit CEO-ului Carsten Spohr, potrivit CH Aviation.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus