Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova a fost suspendat

Certificatul de Operator Aerian al companiei aeriene Air Moldova a fost suspendat de autoritățile din Republica Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republic Moldova a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova până la finele lunii octombrie 2023.

Conform Autorității, decizia a fost luată pe baza lipsei a cel puțin unui avion ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Singurul avion care mai este în gestiunea companiei aeriene Air Moldova se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent.

Astfel, certificatul de navigabilitate al acestui avion a expirat în data de 21 august 2023, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea avionului, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian.

În consecință, la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova până pe 31 octombrie 2023.

Autoritatea Aeronautică Civilă nu a precizat ce model de avion se află în gestiunea Air Moldova și care este înmatricularea sa.

În contextul anulării tuturor zborurilor de către Air Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova îndemnă pasagerii să își revendice drepturile, solicitând companiei aeriene rambursarea costului biletelor.

Din cauza problemelor financiare, Air Moldova a suspendat cu efect imediat zborurile și activitatea comercială la jumătatea lunii martie 2023.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

GHID Cum ajungi la show-ul aviatic BIAS 2023 din București

Articolul următor

Companiile aeriene low cost – un ghid al celor mai bune oferte

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share