Curiozități
Îmi place

Cine mai aplaudă la aterizare? (Opinie)

13 noiembrie 2016
23210 Vizualizări
2 Comentarii
citire în 2 minute
Cine mai aplaudă la aterizare? (Opinie)

Nu călătoresc extrem de mult, însă cred că am zburat până acum suficient încât să-mi pot da cu părerea și să ofer sfaturi despre anumite aspecte din această industrie fascinantă și dinamică.

De fiecare dată când aterizăm sau vedem un clip filmat la bordul unui avion și auzim aplauze lumea sare-n sus și începe să râdă de acei oameni care aplaudă, eu mă întreb ce e amuzant în asta?

Am zburat cu diferite companii aeriene, doar două low-cost, în diferite țări, continente, și am văzut acest obicei cu ochii mei și la alte popoare, nu doar la români. Pe lângă asta, multe zboruri nu aveau nicio legătură cu țara noastră. Dacă e să ne uităm și pe YouTube la trip report-uri făcute de YouTuberi, o să auzim în multe dintre ele că la aterizare lumea aplaudă.

Citește și  Cozile de la aeroportul Henri Coandă sunt deseori lungi, însă cât de mult durează de fapt să treceți de punctele de securitate și control de pașapoarte?

Polonezii, rușii, francezii, austriecii, olandezii, dar și alții, aplaudă, de ce vi se pare atât de neobișnuit când o fac românii?

Știu, piloții sunt acolo să-și facă jobul, e în sarcina lor să ne ducă la destinație și să aterizeze în siguranță, dar de ce facem haz de necaz când lumea le mulțumește? Tu de ce nu aplauzi?

Mai jos regăsiți câteva linkuri cu clipuri pe YouTube care să-mi susțină afirmațiile, însă cu siguranță sunt și mulți cititori care pot susține vorbele mele.

Zboruri line!

Aplauze la aterizarea unui zbor Transavia: Salzburg – Amsterdam, click aici.
Aplauze la aterizarea unui zbor Iberia: Lima – Madrid, click aici.
Aplauze la aterizarea unui zbor Blue Air: Iași – Cluj-Napoca, click aici.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

2 comentarii

  1. Și spaniolii aplaudă la aterizare, am rămas uimit la un zbor MAD-FRA. Și nu, nu erau români 😀

  2. Cezar Osiceanu

    Cezar Dan Osiceanu La teatru, la opera, la spectacol, etc se aplauda la final artistii ? Daca stam sa ne gandim ca pilotii fac de extrem de multe ori dovada unei adevarate arte in zborul fara probleme, in rezolvarea problemelor aparute, la aterizare in special cand sunt conditii grele ,samd atunci de ce sa nu fie aplaudati mai ales ca merita asta???
    Îmi place · Răspunde · 1 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *