COMAC C919 – un adversar chinez pentru Airbus și Boeing

Cu toți știm că Airbus (Franța) și Boeing (SUA) sunt cei mai mari producători de avioane și dețin monopolul în această industrie, desigur mai sunt și alte companii ca Bombardier (Canada) și Embraer (Brazilia) care încearcă șă îi împiedice însă acești doi giganți sunt aproape de neclintit.

Astăzi, COMAC, sau compania de aeronave comerciale a Chinei, a lansat oficial după o întârziere de mai bine de un an modelul C919, aeronava este dotată cu doua motoare, o capacitate de maxim 168 locuri (daca va fi configurată cu o singură clasă de călătorie – Economy) și vrea să concureze pe piața de mediu-curier cu modelele 737 de la Boeing si A320 de la Airbus.

Advertisements

Primul zbor comercial va fi efectuat la mijlocul anului 2015, iar principala piață de desfacere a acestora va fi, după cum probabil ați ghicit, China, iar în acest moment producătorul chinez a primit 517 comenzi pentru această aeronavă. Cu excepția a câtorva clienți, cum ar fi Hinan Airlines și divizia de leasing de avioane comerciale a General Electric, majoritatea comenzilor sunt primite de la companii detinute de guvernul chinez.

Mai jos vă lăsăm o galerie foto de la acest eveniment, incluzând desigur și subiectul discuției, C919.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share