Știri
1

Compania aeriană LOT Polish Airlines se dezvoltă la Cluj – Napoca

20 aprilie 2017
7022 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 9 minute
Compania aeriană LOT Polish Airlines se dezvoltă la Cluj – Napoca

Începând cu Iuna iulie din acest an, compania aeriană LOT va crește numărul de zboruri dintre Cluj-Napoca și Varșovia. Această creștere a frecvențelor de zbor vine ca răspuns a creșterii numărului de pasageri ce au călătorit la bordul aeronavelor LOT spre zeci de destinații din lumea întreagă.

A trecut doar un singur an de operare dintre Cluj-Napoca și Varșovia și se poate vedea deja o creștere semnificativă a numărului de pasageri transportați de operatorul aerian polonez. În ultimele 12 luni, LOT a transportat aproape 20.000 de pasageri spre Polonia dar și spre Scandinavia și SUA. Aproape la fel de mult ca cei 69% din totalul pasagerilor care călătoresc cu LOT de pe Aeroportul Chopin din Varșovia spre destinații de top din rețeaua operatorului polonez.

LOT cunoaște un potențial extraordinar de creștere în Cluj-Napoca, tocmai de aceea mărim numărul de zboruri spre Varșovia. Am început cu 4 frecvențe pe săptămână, iar acum se operează cu o frecvență de 5 zboruri pe săptămână. Dar acest lucru nu este de ajuns, motiv pentru care am decis să mai adăugăm din luna iulie încă o frecvență de zbor, astfel zborul Cluj-Napoca – Varșovia se va opera de 6 ori pe săptămână. Aceasta este o veste bună pentru toți cei care caută opțiuni de călătorie confortabilă și eficientă oriunde și ori de câte ori doresc” – a declarat Adrian Kubicki, Director de comunicare LOT Polish Airlines. „Scopul nostru este să devenim cât de curând cea mai mare companie aeriană pentru cei care doresc să-și înceapă călătoria de la Cluj-Napoca” – a adăugat el.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tișe a precizat cu această ocazie: „Consiliul Judeţean Cluj doreşte mult succes în continuare companiei LOT Polish Airlines și apreciază diversitatea tot mai mare de conexiuni oferite prin intermediul acestui zbor spre capitala Poloniei, Varşovia. Ne dorim ca acest zbor, Cluj–Napoca – Varșovia, să se bucure de un număr cât mai mare de pasageri, în anii care urmează şi prin urmare să contribuie la stimularea turismului şi a schimburilor comerciale din regiune.

Citește și  Ellinair va opera în sezonul de vară zboruri din Cluj și București către Salonic și Heraklion

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo a precizat la rândul său: „Un an de zboruri spre capitala Poloniei, Varșovia, a făcut posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, prin care au putut fi accesate cu ușurință și la prețuri accesibile cât mai multe destinații din Europa, America de Nord sau Asia. Iar decizia companiei aeriene de a mări numărul de frecvențe pe această rută va fi apreciată atât de mediul de afaceri, cât și de ceilalți pasageri ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj„.

Cu ocazia acestei aniversări, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a organizat un moment artistic dedicat compozitorului polonez Frédéric Chopin, prin care susține și promovează tinerii artiști talentați din Cluj-Napoca. Astfel, Ilinca Forna (la vioară), Andra Borz (pian) de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță, Iulia Iacob (pian) de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Boglárka Oláh (pian) – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Mátyás Oláh (violoncel) – profesor la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, îndrumaţi de profesorul coordonator Corina Marc, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, au interpretat câteva compoziții ale marelui compozitor în cadrul acestui eveniment.

Zborurile din Varșovia spre Cluj-Napoca sunt operate cu avioane moderne de tip Bombardier Q400, în toate zilele lucrătoare, cu excepția zilelor de duminică. Programul zborurilor este creat să asigure cea mai rapidă conexiune spre toate destinațiile din SUA și Canada precum și spre Scandinavia sau Europa de Vest și de Est. Începând cu vara anului 2017 zborurile vor fi operate în fiecare zi.

Citește și  Aeroportul International Iasi, in topul cresterii traficului de calatori

LOT este singura companie aeriană care oferă până la 3 clase de călătorie adaptate nevoilor şi aşteptărilor diferitelor grupuri de pasageri care călătoresc pe zboruri scurt curier din Europa. În prezent, pe lângă LOT Business Class, operatorul aerian oferă și Premium Economy Class ce combină serviciile de la clasa Business și prețurile accesibile. Pe de altă parte, pentru pasagerii de la clasa Economy, LOT a creat un tarif dedicat cunoscut ca și LOT Economy Simple ceea ce le permite să călătorească cu bagaje de mână la o reducere de 30%. Mai mult decât atât, pentru fiecare clasă de zbor LOT oferă o gamă unică de produse disponibile la bord. Toți pasagerii pot alege la bord serviciile „a la carte” precum „My Favourite Meal”, „My Extra Baggage”, cumpărături Duty Free sau AirKiosk.

Conexiunea dintre Cluj-Napoca și Varșovia a fost lansată și dezvoltată ca parte a strategiei de creștere profitabilă LOT, care a fost pus în aplicare de la începutul anului 2016. Bazat pe supozițiile fundamentale ale companiei, LOT intenționează să devină prima alegere nu numai pentru pasagerii care călătoresc din Polonia, dar și din alte țări din regiune.

LOT intenționează să continue dezvoltarea intensivă în anul 2017; începând cu aprilie 2017, transportatorul aerian oferă zboruri către noi destinații din SUA, Newark și Los Angeles, în acest fel extinzându-și rutele sale de peste mări.

Biletele pentru zborurile LOT de la Cluj-Napoca pot fi achiziționate prin toate canalele disponibile, inclusiv site-ul lot.com, LOT Call Center, birourile de călătorie LOT și agențiile de voiaj.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *