Compania Animawings a fost prezentată oficial la București

Compania aeriană românească Animawings a fost prezentată oficial în cadrul unei conferințe de presă susținută joi la București.

În cadrul conferinței la care au participat oficialii companiilor Memento Group, Animawings și Orange2fly au fost oferite mai multe detalii despre planurile companiei dar și direcția pe care o va urma.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Noua companie aeriană are ca acționari compania Memento Group, din care face parte și Christian Tour, cel mai mare turoperator român, precum și compania aeriană Orange2Fly.

Ideea de a crea această companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an și a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reușește să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Animawings va opera zboruri charter cu două avioane Airbus A320 care au o capacitate de transport de 180 de pasageri însă până în 2025 flota se va mări cu încă trei avioane.

Aceste avioane care vor opera pentru Animawings vor fi preluate de la compania parteneră, Orange2fly. Compania elenă deține în prezent patru Airbusuri A320 cu care zboară pentru diverse companii aeriene din Europa și vor mai achiziționa încă un Airbus A320 în următoarea perioadă.

La jumătatea lunii martie Animawings va obține propriul certificat de operator aerian de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română iar primul zbor va fi efectuat în 1 mai 2020.

Zborurile Animawings vor fi operate pentru marii turoperatori din România, printre care enumerăm Christian Tour, Dertour, Karpaten, Aerotravel, etc. însă vor fi vândute și bilete de avion simple, fără pachet de vacanță. Lista destinațiilor o regăsiți în acest articol.

În comparație cu oferta companiilor care au operat chartere în țara noastră, Animawings le va pune la dispoziție pasagerilor opțiunea de a-și alege în avans locul în avion, va oferi la bord snaksuri și băuturi răcoritoare gratuit și masă caldă contra-cost. Politica de bagaje este una des întâlnită în industrie, bagajul de cabină poate avea o greutate de maxim 10kg și cel de cală maxim 23kg. Acestea vor fi oferite gratuit însă pasagerii vor putea achiziționa bagaje de cală suplimentare.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
17
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
17
Share