Compania KLM a suspendat zborurile din și spre Ucraina

Boeing 737-800NG KLM / Foto: Loredana Cioclei

KLM a anunțat în 12 februarie 2022 că a decis suspendarea zborurilor comerciale din și către Ucraina din cauza alertei urgente de călătorie emisă sâmbătă de Țările de Jos.

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat cetățenii olandezi să nu călătorească în Ucraina și a solicitat celor care se află acolo, inclusiv rezidenții, să părăsească țara.

Noua alertă de călătorie a fost emisă de autoritățile olandeze din cauza temerilor tot mai mari că Rusia va invada Ucraina.

În decursul după-amiezii zilei de sâmbătă, KLM a decis suspendarea cu efect imediat și pe o perioadă nederminată a zborurilor sale din și către Ucraina.

Compania aeriană nu a dat nicio indicație cu privire la data la care va zbura din nou la Kiev.

Următorul zbor KLM către capitala Ucrainei, Kiev, era programat să decoleze din Amsterdam duminică dimineață la ora 01:10, dar a fost anulat.

Decizia de a suspenda zborurile spre această țară nu a fost determinată doar de noile alerte de călătorie, ci a fost luată pe baza unei „analize ample de siguranță”, afirmă KLM.

Pentru analiză, compania aeriană a folosit informații care sunt partajate în cadrul unui grup de experți.

La grupul de experți participă toate companiile aeriene olandeze, serviciile de informații olandeze, mai multe ministere și Coordonatorul Național pentru Securitate și Antiterorism (NCTV).

KLM opera două zboruri pe zi pe ruta Amsterdam – Kiev, iar capitala Ucrainei era singura destinație KLM din această țară.

Până la data publicării acestui articol, nici o altă companie aeriană nu a anunțat suspendarea zborurilor din și spre Ucraina.

La finalul acestei săptămâni mai multe guverne europene dar și cel american au solicitat cetățenilor lor părăsirea Ucrainei din cauza tensiunilor dintre Rusia și Vest.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
6
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share