Compania low-cost Norwegian renunță la zborurile lung-curier și reduce flota

Compania low-cost Norwegian va renunța la zborurile lung-curier pe care le opera din Europa spre destinații din America de Nord, America de Sud și Asia.

Potrivit Reuters, Norwegian se va concentra pe zborurile intra-europene în timp ce încearcă să facă față crizei financiare agravată de pandemie și să-și finalizeze restructurarea datoriilor, au declarat joi oficiali ai companiei aeriene.

Advertisements

Cererea rămâne extrem de incertă. În aceste condiții, operațiunile lung-curier nu sunt viabile pentru Norwegian așadar aceste operațiuni nu vor continua.

Acest plan de restructurare însă trebuie să fie aprobat de autoritățile irlandeze la care Norwegian a solicitat protecție împotriva falimentului în urmă cu câteva luni.

Dacă este aprobat, odată cu terminarea rutelor lung-curier va fi redusă și flota companiei low-cost de la 140 de avioane la aproximativ 50.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

În prezent Norwegian mai are în flotă 35 de Boeinguri 787 Dreamliner dedicate zborurilor lung-curier, alte două au părăsit deja flota companiei la finalul anului 2020, 85 de Boeinguri 737-800NG și 18 Boeinguri 737 MAX.

Alte zeci de MAX-uri și câteva Dreamlinere sunt comandate de companie de la Boeing însă încă nu au fost livrate.

Advertisements
Total
24
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
24
Share