Urmărește-ne

Compania Lufthansa a recepționat primul model din seria A320neo

Știri

Compania Lufthansa a recepționat primul model din seria A320neo

La uzina Airbus Hamburg Finkerwerder (XFW), Lufthansa a receptionat primul A320neo, operatorul aerian fiind clientul de lansare al acestui model.

Aeronava este echipată cu motoare Pratt & Whitney PurePower Geared Turbofan, Airbus A320neo având un consum cu 15% mai redus în comparație cu cel al avioanelor similare din generația actuală, cifra urmând să crească la 20% pana în 2020.

Înmatriculat D-AINA, primul A320neo Lufthansa va ajunge la Franfkurt spre sfârșitul acestei săptămâni. Primul zbor comercial va avea loc pe 24 ianuarie spre Hamburg, Munchen urmând să fie destinația numărul doi spre care A320neo D-AINA va zbura având pasageri la bord.

Până la sfârșitul anului 2016, Lufthansa va avea cinci aeronave de tip Airbus A320neo în flotă. Modelul A320neo Lufthansa oferă 180 de locuri la Business Class și Economy. S-a obținut mai mult spațiu la bord prin repoziționarea zonelor de serviciu, dar și a toaletelor. Acest lucru a permis instalarea a două rânduri suplimentare în zona Economy, mai exact 12 locuri.

Citește și  Air Baltic devine prima linie aeriană din Europa de Est membră a grupului Airlines 4 Europe

Lufthansa Group a comandat 116 Airbus-uri “neo” pentru LH și Swiss: 71 de modele A320neo și 45 de tip A321neo. La prețuri de listă, comanda valorează 13,3 miliarde de dolari.

În total, Grupul Lufthansa are comandate 251 avioane noi evaluate la 30 de miliarde de euro, aeronavele urmând să fie livrate până la finele anului 2025. Până acum, Airbus a primit 4500 de comenzi din partea a 80 de clienți pentru gama A320neo, lansată în 2010.

sursa: aeronews.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus