Compania moldovenească Terra Avia a recepționat al treilea Boeing 747

Boeing 747-400BCF Terra Avia (ER-BAG) / Foto: Abdiel I R‎
Boeing 747-400BCF Terra Avia (ER-BAG) / Foto: Abdiel I R‎

În urmă cu ceva vreme vă aduceam aminte că în Republica Moldova sunt înmatriculate mai multe Boeinguri 747 iar astăzi aflăm că numărul acestora crește cu încă unul.

Potrivit informațiilor primite, compania Terra Avia din Republica Moldova a recepționat zilele acestea ar treilea său Boeing 747-400 însă primul în versiune cargo.

Advertisements

Avionul care a intrat în flota Terra Avia este înmatriculat ER-BAG și până în septembrie 2019 a făcut parte din flota companiei Thai Airways Cargo, înmatriculat ca HS-TGJ.

Boeingul 747-400F recepționat de compania moldovenească este propulsat de patru motoare General Electric și a fost asamblat în la începutul anului 1990.

Avionul a fost inițial configurat să transporte 10 pasageri în clasa first, 40 în business și 325 în clasa economic însă în 2012 compania thailandeză a convertit acest Boeing 747 în variantă cargo.

Terra Avia mai deține două Boeinguri 747-400, înmatrculate ER-BAC și ER-BAE, cu care a operat zboruri comerciale de transport pasageri pentru compania low-cost flynas din Arabia Saudită.

Advertisements
Total
3
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
3
Share