Știri
Îmi place

Compania Wizz Air urmărește dublarea numărului de călători în România

29 ianuarie 2016
11093 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Compania Wizz Air urmărește dublarea numărului de călători în România

József Váradi, CEO al companiei low-cost Wizz Air, spune că într-un interval de cinci ani transportatorul îşi va dubla traficul de pe aeroporturile româneşti şi anunţă pentru prima dată ţinta de 10 milioane de pasageri pentru România.

„Mă aştept ca într-un interval de cinci ani activitatea Wizz Air din România să se dubleze. În prezent avem 18 avioane în bazele din ţară, cifră care se traduce în 4,5 milioane de pasageri din şi spre România. În condiţiile actuale ale pieţei, mă aştept să ne dublăm traficul de pasageri din România în cinci ani, la 9-10 milioane de oameni“, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

În prezent, piaţa de transport aerian locală însumează 13 milioane de pasageri anual. Wizz Air a devenit liderul pieţei aeriene locale în 2011, când a reușit să depăşească compania de stat Tarom. După Wizz Air, următorii transpor­tatori pe piața din România sunt Tarom şi Blue Air, urmând Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, care vrea 10 milioane de pasageri în România în cinci ani.

Citește și  Wizz Air a demarat zborurile pe ruta Cluj-Napoca - Malaga

Wizz Air și-a început activitatea în anul 2003, iar compania s-a extins puternic în regiune, devenind cel mai mare operator aerian din Europa de Sud-Est. Compania a fost listată în februarie 2015 la bursa de la Londra şi are simbolul bursier „wizz”.

Operatorul Wizz Air a transportat în ţările în care activează 19,2 milioane de pasageri în 2015 şi a ajuns la peste 2.600 de angajaţi. Wizz Air oferă zboruri pe mai mult de 400 de rute în 38 de ţări.

sursa: zf.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *