Companiile aeriene avertizează Novergia

Aeroportul din Oslo, Rygge (RYG), a avertizat că ar putea avea de suferit datorită impunerii taxei pentru pasageri în valoare de 80 coroane norvegiene (9,07 dolari americani) începând cu data de 1 aprilie 2016.

Ca parte a politicilor sale ecologiste, Partidul Liberal din Norvegia a cerut ca această taxă să fie inclusă în bugetul pe 2016 ca un mijloc de cerere de amortizare vizând traficul aerian, văzut de către partidul de stânga ca o principală sursă de poluare. Această taxă ar crește cu 2 miliarde de coroane norvegiene (226,8 milioane dolari americani) încasările fiscale pe o grilă anuală. 

Advertisements

Cu toate acestea, reprezentanții aeroportului au discutat cu jurnaliștii publicației Hegnar, spunând că principalul client al RYG, Ryanair (FR, Dublin Int`l), a anunțat o serie de consecințe neplăcute dacă guvernul norvegian va impune această taxă, amenințând chiar cu retragerea celor patru aparate de zbor cu baza pe Aeroportul Oslo, Rygge (RYG), reducând numărul de rute până la jumătate.

Într-o scurtă analiză făcută de specialiștii companiei Ryanair, se va ajunge la maximum 500.000 de călători de la 1,5 milioane într-un an, veniturile companiei ajungând la aproximativ 140 milioane coroane norvegiene (15,8 milioane dolari americani), acest lucru forțând eliminarea de pe piață.

De asemenea, și alte aeroporturi care operează pe teritoriul Norvegiei au primit amenințări similare.

Wizz Air (W6, Budapest) a anunțat că vor fi afectate zborurile de pe Aeroportul Oslo Torp Sandefjord (TRF) către Gdansk (GDN),  și Tuzla Int`l (TZL). 

Există operatori chiar din Norvegia care amenință că vor anula o parte din zboruri, chiar pe timpul verii anului 2016, precum Wideroe (WF, Bodø).

Este de luat în calcul și posibilitatea ca după 1 aprilie 2016 o serie de zboruri pe ruta București (OTP) – Oslo (RYG) să aibă de suferit.

Companiile aeriene au criticat impunerea acestei taxe motivând că banii colectați nu vor putea stopa gradul de poluare pe teritoriul Norvegiei, acesta fiind identic în oricare altă parte a rețelei unde își desfășoară activitatea.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share