Urmărește-ne

Croatia Airlines vinde către Delta 5 sloturi pe Londra Heathrow pentru suma de 19.5mil dolari

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. Croatia Airlines vinde către Delta 5 sloturi pe Londra Heathrow pentru suma de 19.5mil dolari

Rute aeriene

Croatia Airlines vinde către Delta 5 sloturi pe Londra Heathrow pentru suma de 19.5mil dolari

Operatorul național al Croației, compania Croatia Airlines, a vândut cinci din cele 9 sloturi pe care le deține pe aeroportul Londra Heathrow către operatorul american Delta Air Lines. Suma cu care cele 5 sloturi au fost achiziționate de Delta este de 19.5 milioane de dolari, informație confirmată joi de Kresimir Kucko, CEO al Croatia Airlines.

Operatorul croat a vândut către Delta cele 5 sloturi de dimineață (aterizare la ora 10:00 și decolare la 10:50) pe care le are la LHR în zilele de Marți, Miercuri, Joi, Sâmbătă și Duminică.

În urma acestei vânzări, Croatia Airlines mai rămâne cu patru sloturi (aterizare la 16:05 și decolare la 16:50) și va opera zboruri pe ruta Zagreb – Londra LHR în zilele de Luni, Miercuri, Vineri și Sâmbătă.

Citește și  Lufthansa comandă alte cinci Airbusuri A350 și cinci Boeinguri 787 Dreamliner

“Suntem extrem de mulțumiți cu această înțelegere și ne-am atins ținta. Vom investi acești bani în mentenanța și restaurarea motoarelor aeronavelor din flotă”, a declarat Kresimir Kucko.

Conform CroatiaWeek, o parte din acești bani vor acoperi și datoriile pe care ruta Zagreb – Londra le-a acumulat. Din 2002 până în prezent, compania aeriană a pierdut 37.5 milioane de euro operând aceste zboruri.

Delta Air Lines va putea opera zboruri pe sloturile achiziționate de la Croatian Airlines începând cu 1 Aprilie 2017.

În acest moment, TAROM are 7 sloturi pe cel mai mare aeroport din Londra și operează zilnic zboruri din București către Londra Heathrow.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus