Urmărește-ne

Croatia Airlines vinde către Delta 5 sloturi pe Londra Heathrow pentru suma de 19.5mil dolari

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. Croatia Airlines vinde către Delta 5 sloturi pe Londra Heathrow pentru suma de 19.5mil dolari

Rute aeriene

Croatia Airlines vinde către Delta 5 sloturi pe Londra Heathrow pentru suma de 19.5mil dolari

Operatorul național al Croației, compania Croatia Airlines, a vândut cinci din cele 9 sloturi pe care le deține pe aeroportul Londra Heathrow către operatorul american Delta Air Lines. Suma cu care cele 5 sloturi au fost achiziționate de Delta este de 19.5 milioane de dolari, informație confirmată joi de Kresimir Kucko, CEO al Croatia Airlines.

Operatorul croat a vândut către Delta cele 5 sloturi de dimineață (aterizare la ora 10:00 și decolare la 10:50) pe care le are la LHR în zilele de Marți, Miercuri, Joi, Sâmbătă și Duminică.

În urma acestei vânzări, Croatia Airlines mai rămâne cu patru sloturi (aterizare la 16:05 și decolare la 16:50) și va opera zboruri pe ruta Zagreb – Londra LHR în zilele de Luni, Miercuri, Vineri și Sâmbătă.

Citește și  Lufthansa a crescut capacitatea de transport pe ruta Frankfurt - Cluj Napoca

“Suntem extrem de mulțumiți cu această înțelegere și ne-am atins ținta. Vom investi acești bani în mentenanța și restaurarea motoarelor aeronavelor din flotă”, a declarat Kresimir Kucko.

Conform CroatiaWeek, o parte din acești bani vor acoperi și datoriile pe care ruta Zagreb – Londra le-a acumulat. Din 2002 până în prezent, compania aeriană a pierdut 37.5 milioane de euro operând aceste zboruri.

Delta Air Lines va putea opera zboruri pe sloturile achiziționate de la Croatian Airlines începând cu 1 Aprilie 2017.

În acest moment, TAROM are 7 sloturi pe cel mai mare aeroport din Londra și operează zilnic zboruri din București către Londra Heathrow.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus