Urmărește-ne

Cum ajung ATR-urile în Tahiti? Cu foarte multe escale tehnice

  1. BoardingPass.ro
  2. Curiozități
  3. Cum ajung ATR-urile în Tahiti? Cu foarte multe escale tehnice
Foto: BoardingPass

Curiozități

Cum ajung ATR-urile în Tahiti? Cu foarte multe escale tehnice

Air Tahiti este un client important al producătorului de avioane ATR însă în același timp Polinezia Franceză este unul dintre cele ma izolate locuri de pe planetă unde ATR-urile operează.

Din cauza distanței uriașe dintre Toulouse și Papeete, capitala polineziei, un ATR72-600 Air Tahiti care este livrat de la fabrica ATR din Franța către Tahiti efectuează aproximativ 8 escale de realimentare.

De exemplu, aeronava înmatriculată F-ORVI (nu cea din imagine) care a părăsit fabrica ATR în 22 martie a ajuns în Polinezia Franceză abia o săptămână mai târziu iar piloții au efectuat 8 escale tehnice.

Opririle de realimentare și de odihnă a echipajului pe zborul de livrare al acestui avion au fost efectuate în Trabzon (Turcia), Muscat (Oman), Colombo (Sri Lanka), Kuala Lumpur (Malaezia), Praya (Indonezia), Darwin (Australia), Cairns (Australia) și Nadi (Fiji).

Citește și  Wizz Air: zborurile din București și Cluj spre Abu Dhabi operate pe Dubai DXB

Cel mai lung segment ca durată de zbor a fost de 7 ore și 7 minute, între Carns (Australia) și Nadi (Fiji), iar ca distanță a fost Nadi (Fiji) – Papeete (PPT).

Desigur, în funcție de condițiile meteorologice, pot apărea fi mai multe opriri iar pentru a putea efectua ultimele două segmente, care sunt cele mai lungi, ATR-urilor Air Tahiti le este instalat interiorul în Tahiti.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus