Dan Air a devenit oficial membră IATA, asociația internațională a transportatorilor aerieni, care promovează cele înalte standarde de siguranță, securitate, sustenabilitate și eficiență în aviație.
Compania aeriană românească Dan Air a devenit membră IATA (International Air Transport Association), cea mai prestigioasă organizație globală din industria aviatică.
IATA sprijină dezvoltarea aviației la nivel mondial prin impunerea de standarde și practici recomandate care asigură o îmbunătățire continuă în sectorul aviatic, fie că este vorba de zboruri comerciale sau cargo.
Dintre cele peste 330 de companii la nivel global care sunt membre IATA, patru sunt din România: Dan Air, HelloJets, Carpatair și TAROM.
Calitatea de membră IATA a Dan Air a fost obținută în urma înscrierii în registrul IOSA, care a avut loc tot anul acesta, și care este o garanție a faptului că Dan Air se aliniază celor mai înalte standarde internaționale privind siguranța și securitatea în aviație.
În timp ce programul IOSA se concentrează pe impunerea standardelor de siguranță operațională, organizația IATA sprijină companiile membre să adopte cele mai bune practici din punct de vedere al sustenabilității, dezvoltării economice, îmbunătățirea practicilor comerciale și a serviciilor oferite.
„Suntem o companie care își dorește constant să evolueze și să ofere servicii din ce în ce mai calitative pentru că știm că pasagerii noștri merită asta. Mai mult, una dintre misiunile noastre este să demonstrăm că o companie cu ADN pur românesc poate oferi călătorii sigure și confortabile cel puțin la nivelul celor oferite de ceilalți operatori internaționali,” a declarat Matt Ian David, director general al Dan Air.
„Includerea noastră ca membru în organizația IATA, demonstrează faptul că lucrurile mai sus menționate nu sunt doar promisiuni, ci fapte,” conclude oficialul companiei aeriene.
Fondată în 1945, IATA are peste 330 de companii aeriene membre în 124 de țări, reprezentând 80% din traficul aerian global.
IATA se asigură că membrii săi respectă standardele internaționale de siguranță în operațiunile de zbor și adoptă măsuri sustenabile care contribuie atât la protecția mediului, cât și la creșterea economică.
Organizația implementează, de asemenea, inițiative pentru a facilita transportul aerian, prin îmbunătățirea conectivității și reducerea costurilor, promovând în același timp impactul pozitiv al transportului aerian asupra dezvoltării economice, turismului și schimburilor interculturale la nivel global.
Dan Air este o companie aeriană 100% românească, fondată în 2017, de pilotul comandant Dan Iuhas, având pe atunci denumirea de Just Us Air.
Aceasta operat o perioadă doar zboruri în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) pentru diverse companii aeriene de renume internațional precum: Transavia, TUI, Air Moldova, Air Baltic, Air Serbia, Wizz Air, Jazeera Airways, Animawings, etc.
Ulterior, compania și-a schimbat numele în Dan Air și a început operarea de zboruri comerciale regulate sub marcă proprie.
Zborurile regulate au început pe data de 15 iunie 2023, de pe aeroportul Brașov, iar din 11 decembrie 2023, Dan Air operează exclusiv zboruri de pe aeroportul „George Enescu” din Bacău.
» 🏢 Detalii complete despre compania aeriană Dan Airnou
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.