Dubai Airshow 2023 Retrospectiva zilei #2

Producătorii de avioane au înregistrat comenzi semnificative și în a doua zi a salonului aviatic Dubai Airshow (DAS) 2023.

Dubai Airshow 2023 are loc în perioada 13-17 noiembrie 2023 pe aeroportul Dubai World Central (DWC) din Emiratele Arabe Unite, iar retrospectiva primei zile este disponibilă aici.

În a doua zi a DAS 2023, Boeing a primit două comenzi ferme pentru avioane dedicate zborurilor scurte și medii și celor dedicate zborurilor lungi.

O primă comandă înregistrată de Boeing în a doua zi a salonului aviatic din Dubai a fost pentru șapte Boeinguri 737 MAX, de la compania SCAT Airlines din Kazahstan.

Ulterior, Ethiopian Airlines a anunțat o comandă fermă pentru 11 Boeinguri 787 Dreamliner și opțiunea de a achiziționa alte 15 avioane de același tip.

Compania africană a mai comandat alte 20 de Boeinguri 737 MAX și are opțiunea să achiziționeze încă 21 de avioane de tip 737 MAX.

În total, în ediția din 2023 a Dubai Airshow, producătorul american de avioane a primit până acum comenzi pentru 214 de avioane de la șapte clienți, după cum urmează:

 • SunExpress: comandă fermă pentru 45 de Boeinguri 737 MAX și opțiuni pentru a achiziționa alte 45 de avioane de același tip (13 noiembrie 2023);
 • flyDubai: comandă fermă pentru 30 de Boeinguri 787 Dreamliner (13 noiembrie 2023);
 • Emirates Airline: comandă fermă pentru 90 de Boeinguri 777X și cinci Boeinguri 787 Dreamliner (13 noiembrie 2023);
 • Royal Jordanian: comandă fermă pentru patru Boeinguri 787 Dreamliner (13 noiembrie 2023);
 • Royal Air Maroc: comandă fermă pentru două Boeinguri 787 Dreamliner (13 noiembrie 2023);
 • SCAT Airlines: comandă fermă pentru șapte Boeinguri 737 MAX (14 noiembrie 2023);
 • Ethiopian Airlines: comandă fermă pentru 11 Boeinguri 787 Dreamliner și opțiuni pentru a achiziționa alte 15 avioane de același tip (14 noiembrie 2023);
 • Ethiopian Airlines: comandă fermă pentru 20 de Boeinguri 737 MAX și opțiuni pentru a achiziționa alte 21 avioane de același tip (14 noiembrie 2023);

În ceea ce privește Airbus, dacă în prima zi a înregistrat o comandă doar pentru avioane dedicate zborurilor scurte și medii, producătorul european de avioane a primit în a doua zi a Dubai Airshow 2023 o comandă doar pentru avioane dedicate zborurilor lungi.

Comanda înregistrată de Airbus marți, 14 noiembrie 2023, a fost anunțat de EgyptAir, pentru 10 Airbusuri A350-900XWB.

Detaliat, comenzile înregistrate de Airbus la salonul aviatic din Emiratele Arabe Unite, ediția din 2023, totalizează 30 de avioane:

 • airBaltic: comandă fermă pentru 30 de Airbusuri A220 (13 noiembrie 2023);
 • EgyptAir: comandă fermă pentru 10 Airbusuri A350 (14 noiembrie 2023).

În a doua zi a Dubai Airshow 2023, ATR a înregistrat prima comandă pentru avioane. Aceasta a fost anunțată de locatorul de avioane Abelo (Irlanda) pentru zece avioane de tip ATR 72-600.

De asemenea, locatorul are opțiunea de a comanda de la producătorul european de avioane regionale alte zece avioane de același tip.

Detaliat, comenzile înregistrate de ATR la salonul aviatic din Emiratele Arabe Unite, ediția din 2023, totalizează zece avioane:

 • Abelo: comandă fermă pentru zece ATR-uri 72-600 și opțiunea pentru a achiziționa alte zece avioane de același tip (13 noiembrie 2023);

Embraer, producătorul brazilian de avioane, rămâne până la finalul celei de-a doua zi a Dubai Airshow singurul producător de avioane mare care nu a anunțat comanzi de avioane.

Adițional comenzilor primite de producătorii de avioane, locatorul de avioane Air Lease Corp. (ALC) a primit în prima zi a Dubai Airshow 2023 o comandă pentru 18 Boeinguri 737 MAX de la EgyptAir.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

FLYONE Airlines se extinde în România în anul 2024

Articolul următor

Rută nouă: Bacău – Bologna cu Dan Air din aprilie 2024

Articole similare
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share