Directorul Aeroportul Internațional Iași anunță operarea de curse către Timișoara și Cluj

Marius Bodea, Președintele Consiliului de Administrație al R.A. Aeroportul Internațional Iași, a anunțat ieri mărirea numărului-țintă de pasageri pe 2016 la 850.000, de la estimarea precedentă, de 700.000. Traficul actual este sub 350.000 de pasageri. De asemenea, acesta a anunțat posibilitatea operării de curse aeriene pe rutele Iași (IAS) – Timișoara (TSR), Iași (IAS) – Cluj (CLJ) și Iași (IAS) – Madrid (MAD), spre sfârșitul anului 2016. 

Directorul Aeroportului, Marius Bodea, a estimat numărul de pasageri care va fi înregistrat în acest an la 835.000, de aproape două ori şi jumătate mai mare decât cel înregistrat anul trecut. În estimările precedente, Bodea menţiona un trafic pe 2016 de 700.000 de pasageri.

Advertisements

„Mizez pe transformarea în realitate a unei curse Iași – Timișoara în vară sau toamnă. Ne gândim şi la o cursă Iaşi – Cluj. În lipsa autostrăzii, aceste curse vor fi legătura noastră directă cu vestul țării.
Până la sfârşitul anului vom avea o cursă operaţională spre Madrid. Numărul-ţintă de pasageri pe 2016 este de 850.000, de la estimarea precedentă, de 700.000”, a scris acesta pe pagina oficială Facebook.

Proiectul de buget din acest an este primul în care la capitolul „venituri din subvenţii“ nu este trecută nicio sumă, Aeroportul urmând să se bazeze în funcţionare exclusiv pe veniturile proprii. Deşi estimarea numărului de pasageri este optimistă, a fost prevăzută o creştere a veniturilor din exploatare de doar aproximativ 20%.

Aeroportul Internațional Iași şi-a planificat angajarea a încă 11 salariaţi în acest an, urmând să ajungă la un total de 105, cu un salariu mediu brut pe angajat de 3.150 de lei. Directorul Aeroportului are un salariu net de aproximativ 4.200 de lei lunar.

Pentru anul 2016, bugetul Aeroportului Iași prevede investiţii de 16,1 milioane lei.

Urmează să se finalizeze lucrările de construire a drumului perimetral şi a remizei PSI. Pentru cumpărarea unei autospeciale de degivrare, a uneia pentru îmbarcarea pasagerilor cu dizabilităţi, a unui sistem de parcare cu plată automat şi a altor echipamente se prevăd cheltuieli de 8 milioane lei. Pe lista de investiţii se află şi realizarea unui studiu de fezabilitate privind unirea celor două terminale construite la aeroport în ultimii ani.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share