Document: ANAF a blocat conturile reprezentanței Aeroflot din România

Airbus A350-900XWB Aeroflot / Foto: Aviation Toulouse

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat conturile bancare din România ale reprezentanței locale a companiei aeriene Aeroflot.

Reprezentanța din România a companiei aeriene Aeroflot este deținută de persoanele fizice Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov.

Din cauza faptului că cele trei persoane se află pe lista de sancțiuni a UE, ANAF a decis să blocheze trei conturi bancare pe care compania le are deschise la banca Raiffeisen.

Ordin privind blocarea fondurilor deținute de entitatea Aeroflot – Reprezentanță. Având în vedere prevederile Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și faptul că persoanele fizice Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, listate conform Regulamentului (UE) nr. 269/2014 fac parte din consiliul de conducere al companiei Aeroflot PJSC RUSIA, controlând indirect fondurile deținute de entitatea Aeroflot – Reprezentanță, se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea Aeroflot – Reprezentanță, respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank: RO60RZBR0000060015045177, RO62RZBR0000060003770249, RO85RZBR0000060002407567”, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Reprezentanța locală a companiei Aeroflot a fost înființată în octombrie 1994, potrivit Ministerului Finanțelor. Numărul de angajați pe care Aeroflot îi are în România este necunoscut.

Statul rus este acționarul majoritar al companiei aeriene Aeroflot; acesta deține 57,3% din acțiunile companiei.

Până la impunerea sancțiunilor, compania aeriană rusă opera zboruri comerciale regulate pe ruta Moscova – București.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
8
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Rută nouă: București – Split cu Croatia Airlines din iunie 2022

Articolul următor

Un A330 Turkish Airlines cu destinația București s-a întors la Istanbul

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
8
Share