EASA a certificat varianta MAX-8200; Ryanair va recepționa 8 MAX-uri în aprilie

Foto: Huy Do

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a certificat marți, 6 aprilie, versiunea MAX-8200 a familiei de avioane 737 produsă de Boeing.

Certificarea agenției europene vine la doar șase zile după ce Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA a luat aceeași decizie.

Versiunea MAX-8200 este derivată din modelul MAX 8 însă din cauza numărului mai mare de scaune instalat în aceste avioane Boeing a fost nevoită să introducă două uși de ieșire suplimentare.

Cele două uși de ieșire suplimentare sunt necesare pentru a îndeplini cerințele de evacuare a avioanelor MAX-8200 în caz de urgență.

MAX-urile 8200 vor avea instalate 197 de scaune, cu 8 mai multe decât cea mai densă configurație disponibilă pentru MAX 8.

Ușile de ieșire vor fi situate altfel: două în față, patru în dreptul aripilor, două în situate în spatele aripilor și două în spatele avionului.

În ciuda acestor modificări, dimensiunile avionului MAX-8200 vor fi însă identice cu cele ale versiuni MAX 8.

Cum a fost posibilă instalarea mai multor scaune?
Potrivit informațiilor disponibile, Ryanair a optat să nu instaleze în MAX-urile 8200 comandate ‘bucătării’ în partea din față și din spatele avionului și a mutat poziția toaletelor.

Autor: necunoscut

Grupul Ryanair este în prezent cel mai mare client al acestei versiuni de MAX cu o comandă fermă pentru 210 avioane MAX-8200.

Cele 210 MAX-uri 8200 vor ajunge în flotele companiilor Ryanair, Buzz și Malta Air, acestea fiind parte a grupului irlandez.

Potrivit lui Michael O-Leary, CEO-ul grupului Ryanair, Ryanair va recepționa în aprilie opt MAX-uri 8200 iar în sezonul de vară grupul pe care-l conduce va opera un total de aproximativ 16 avioane de acest tip.

Chiar dacă această versiune de avion a fost certificată de FAA și EASA abia în 31 martie 2021 respectiv 6 aprilie 2021, până în prezent Boeing a asamblat câteva zeci de MAX-uri 8200 pentru Ryanair, Buzz, Malta Air dar și pentru compania low-cost VietJet (120 MAX-8200 comandate).⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
14
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
14
Share