Urmărește-ne

EASA a certificat varianta MAX-8200; Ryanair va recepționa 8 MAX-uri în aprilie

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. EASA a certificat varianta MAX-8200; Ryanair va recepționa 8 MAX-uri în aprilie
Foto: Huy Do / V1Images

Știri

EASA a certificat varianta MAX-8200; Ryanair va recepționa 8 MAX-uri în aprilie

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a certificat marți, 6 aprilie, versiunea MAX-8200 a familiei de avioane 737 produsă de Boeing.

Certificarea agenției europene vine la doar șase zile după ce Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA a luat aceeași decizie.

Versiunea MAX-8200 este derivată din modelul MAX 8 însă din cauza numărului mai mare de scaune instalat în aceste avioane Boeing a fost nevoită să introducă două uși de ieșire suplimentare.

Cele două uși de ieșire suplimentare sunt necesare pentru a îndeplini cerințele de evacuare a avioanelor MAX-8200 în caz de urgență.

MAX-urile 8200 vor avea instalate 197 de scaune, cu 8 mai multe decât cea mai densă configurație disponibilă pentru MAX 8.

Ușile de ieșire vor fi situate altfel: două în față, patru în dreptul aripilor, două în situate în spatele aripilor și două în spatele avionului.

În ciuda acestor modificări, dimensiunile avionului MAX-8200 vor fi însă identice cu cele ale versiuni MAX 8.

Cum a fost posibilă instalarea mai multor scaune?
Potrivit informațiilor disponibile, Ryanair a optat să nu instaleze în MAX-urile 8200 comandate ‘bucătării’ în partea din față și din spatele avionului și a mutat poziția toaletelor.

Autor: necunoscut

Grupul Ryanair este în prezent cel mai mare client al acestei versiuni de MAX cu o comandă fermă pentru 210 avioane MAX-8200.

Citește și  Rută nouă: Suceava - Bruxelles Charleroi din noiembrie 2021

Cele 210 MAX-uri 8200 vor ajunge în flotele companiilor Ryanair, Buzz și Malta Air, acestea fiind parte a grupului irlandez.

Potrivit lui Michael O-Leary, CEO-ul grupului Ryanair, Ryanair va recepționa în aprilie opt MAX-uri 8200 iar în sezonul de vară grupul pe care-l conduce va opera un total de aproximativ 16 avioane de acest tip.

Chiar dacă această versiune de avion a fost certificată de FAA și EASA abia în 31 martie 2021 respectiv 6 aprilie 2021, până în prezent Boeing a asamblat câteva zeci de MAX-uri 8200 pentru Ryanair, Buzz, Malta Air dar și pentru compania low-cost VietJet (120 MAX-8200 comandate).

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus