Urmărește-ne

Echipament de detectare a urmelor de explozibili pentru pasageri şi cargo pe Aeroportul Internațional Arad

Știri

Echipament de detectare a urmelor de explozibili pentru pasageri şi cargo pe Aeroportul Internațional Arad

Pentru a se încadra în standardele de siguranţă cerute de normele impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă, Aeroportul Internațional Arad (ARW), aflat în curs de modernizare, va trebui să se doteze cu un echipament de detectare a urmelor de explozibili pentru pasageri şi cargo. 

„În afara unor diferite sisteme de supraveghere şi control, standardele europene în domeniu prevăd dotarea aeroportului şi cu echipament specializat în detectarea urmelor de explozibili, motiv pentru care Aeroportul Arad a lansat un anunţ de licitaţie pentru achiziţionarea unui asemenea sistem, a cărui valoare se estimează că va depăşi 50.000 de euro”, a declarat Dan Bălăcel, directorul general al Aeroportului Internațional Arad (ARW).

Lucrările de modernizarea a aerogării Aeroportului Arad sunt executate la această dată în proporție de 60%, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro. Prin extinderea terminalului de pasageri suprafaţa utilizabilă a acestuia se triplează, ajungând de la 1.300 metri pătraţi la 4.200 metri pătraţi.

Citește și  FOTO: Infrastructura Aeroportului Chișinău din ce în ce mai competitivă datorită lucrărilor de modernizare

Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru luna martie 2016, aeroportul urmând să îndeplinească toate standardele impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă, element foarte important în negocierile cu eventualii operatori.

„Noul terminal va fi compartimentat şi pentru alte servicii ale Aeroportului Arad, modernizarea prevăzând toate dotările prevăzute în standardele în domeniu, necesare, inclusiv circuit video. Lucrările exterioare au fost finalizate în totalitate, în prezent lucrându-se în interior, la compartimentări, finisări etc. După finalizarea lucrărilor, aeroportul va avea capacitatea de a absorbi un flux de 500 de pasageri pe oră”, a adăugat Dan Bălăcel.

sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Citește tot articolul

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus