Echipament de detectare a urmelor de explozibili pentru pasageri şi cargo pe Aeroportul Internațional Arad

Pentru a se încadra în standardele de siguranţă cerute de normele impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă, Aeroportul Internațional Arad (ARW), aflat în curs de modernizare, va trebui să se doteze cu un echipament de detectare a urmelor de explozibili pentru pasageri şi cargo. 

„În afara unor diferite sisteme de supraveghere şi control, standardele europene în domeniu prevăd dotarea aeroportului şi cu echipament specializat în detectarea urmelor de explozibili, motiv pentru care Aeroportul Arad a lansat un anunţ de licitaţie pentru achiziţionarea unui asemenea sistem, a cărui valoare se estimează că va depăşi 50.000 de euro”, a declarat Dan Bălăcel, directorul general al Aeroportului Internațional Arad (ARW).

Lucrările de modernizarea a aerogării Aeroportului Arad sunt executate la această dată în proporție de 60%, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro. Prin extinderea terminalului de pasageri suprafaţa utilizabilă a acestuia se triplează, ajungând de la 1.300 metri pătraţi la 4.200 metri pătraţi.

Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru luna martie 2016, aeroportul urmând să îndeplinească toate standardele impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă, element foarte important în negocierile cu eventualii operatori.

„Noul terminal va fi compartimentat şi pentru alte servicii ale Aeroportului Arad, modernizarea prevăzând toate dotările prevăzute în standardele în domeniu, necesare, inclusiv circuit video. Lucrările exterioare au fost finalizate în totalitate, în prezent lucrându-se în interior, la compartimentări, finisări etc. După finalizarea lucrărilor, aeroportul va avea capacitatea de a absorbi un flux de 500 de pasageri pe oră”, a adăugat Dan Bălăcel.

sursa: agerpres.ro

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TAROM prezintă oferta de bilete pentru sezonul de iarnă 2016

Articolul următor

Compania Blue Air a anunţat că va opera zboruri pe ruta Bucureşti-Lisabona, din vara anului 2016

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share