Știri
1

EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

16 noiembrie 2015
7115 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 1 minute
EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

EgyptAir a fost interzis să mai opereze zboruri către Rusia, aceștia încetând operațiunile din 14 noiembrie.
Maxim Sokolov, ministrul de transport al Rusiei, a anunțat că Moscova are dubii cu privire la securitatea și siguranța operatorului egiptean după incidentul de luna trecută când un zbor MetroJet care a plecat din Peninsula Sinai către Saint Patersburg s-a prăbușit, iar 224 de oameni au murit.

Cauza acestui accident încă nu a fost stabilită însă există suspiciuni ca o bombă a fost plasată înainte de decolarea din resortul Sharm el Sheikh.

CEO-ul EgyptAir, Sherif Fathy a afirmat către presa egipteană că Agenția de transport aerian a Rusiei a luat această decizie pentru a studia protocoalele de securitate a EgyptAir, aceștia solicitându-le imediat să le trimită aceste documente, în limba rusă. Această operațiune, afirma CEO-ul, va dura cel puțin 14 zile, însă secretarul de stat, Sergei Ivanov, a anunțat că interdicția va fi pentru câteva luni defapt.

Citește și  Air Moldova mărește frecvența zborurilor din Chișinău către Sankt Petersburg și Moscova din Martie 2017

De asemenea Rosaviatsia (agenția de transport aerian a Rusiei) a interzis operatorului Aeroflot să mai opereze zboruri către Egipt începând cu 1 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

592 postări
38 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Pentru a fi la curent cu toate noutățile, dă LIKE paginii noastre de Facebook și vei vedea rapid fiecare știre pe care o vom publica.
Inline
Pentru a fi la curent cu toate noutățile, dă LIKE paginii noastre de Facebook și vei vedea rapid fiecare știre pe care o vom publica.