Știri
1

EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

16 noiembrie 2015
7383 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 1 minute
EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

EgyptAir a fost interzis să mai opereze zboruri către Rusia, aceștia încetând operațiunile din 14 noiembrie.
Maxim Sokolov, ministrul de transport al Rusiei, a anunțat că Moscova are dubii cu privire la securitatea și siguranța operatorului egiptean după incidentul de luna trecută când un zbor MetroJet care a plecat din Peninsula Sinai către Saint Patersburg s-a prăbușit, iar 224 de oameni au murit.

Cauza acestui accident încă nu a fost stabilită însă există suspiciuni ca o bombă a fost plasată înainte de decolarea din resortul Sharm el Sheikh.

CEO-ul EgyptAir, Sherif Fathy a afirmat către presa egipteană că Agenția de transport aerian a Rusiei a luat această decizie pentru a studia protocoalele de securitate a EgyptAir, aceștia solicitându-le imediat să le trimită aceste documente, în limba rusă. Această operațiune, afirma CEO-ul, va dura cel puțin 14 zile, însă secretarul de stat, Sergei Ivanov, a anunțat că interdicția va fi pentru câteva luni defapt.

Citește și  Aeroflot comandă alte 10 Sukhoi Superjet 100 și probabil cedează drepturile de achiziție a celor 22 Boeing-uri 787 Dreamliner

De asemenea Rosaviatsia (agenția de transport aerian a Rusiei) a interzis operatorului Aeroflot să mai opereze zboruri către Egipt începând cu 1 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

692 postări
47 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *