Urmărește-ne

EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

Știri

EgyptAir interzis în Rusia după accidentul MetroJet

EgyptAir a fost interzis să mai opereze zboruri către Rusia, aceștia încetând operațiunile din 14 noiembrie.
Maxim Sokolov, ministrul de transport al Rusiei, a anunțat că Moscova are dubii cu privire la securitatea și siguranța operatorului egiptean după incidentul de luna trecută când un zbor MetroJet care a plecat din Peninsula Sinai către Saint Patersburg s-a prăbușit, iar 224 de oameni au murit.

Cauza acestui accident încă nu a fost stabilită însă există suspiciuni ca o bombă a fost plasată înainte de decolarea din resortul Sharm el Sheikh.

CEO-ul EgyptAir, Sherif Fathy a afirmat către presa egipteană că Agenția de transport aerian a Rusiei a luat această decizie pentru a studia protocoalele de securitate a EgyptAir, aceștia solicitându-le imediat să le trimită aceste documente, în limba rusă. Această operațiune, afirma CEO-ul, va dura cel puțin 14 zile, însă secretarul de stat, Sergei Ivanov, a anunțat că interdicția va fi pentru câteva luni defapt.

De asemenea Rosaviatsia (agenția de transport aerian a Rusiei) a interzis operatorului Aeroflot să mai opereze zboruri către Egipt începând cu 1 decembrie.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus