Embraer vine joi la București cu un KC-390; va efectua un zbor demonstrativ

Producătorul brazilian de avioane va aduce joi la București un avion de transport militar de tip KC-390.

Embraer va sosi joi în jurul orei locale 12:00 pe aeroportul Băneasa din București cu un avion de transport militar de tip KC-390.

Scopul acestei vizite pe care Embraer o face la București este cel mai probabil de ordin comercial și nu este exclus ca modelul să fie prezentat oficialilor din MApN și Forțele Aeriene Române.

Contactați de BoardingPass, MApN nu au putut să confirme sau să infirme imediat această informație.

Potrivit planului de zbor, în decursul zilei de joi avionul militar produs de Embraer va efectua un zbor demonstrativ de aproximativ o oră și jumătate în jurul Bucureștiului.

Acest Embraer KC-390, înmatriculat PT-ZNG, a participat zilele trecute și la showuri aviatice în Ungaria și este unul dintre prototipurile de KC-390 asamblate de producătorul brazilian de avioane.

În ceea ce privește modelul, Embraer îl promovează ca fiind un înlocuitor pentru Lockheed Martin C-130 Hercules, tip de avion care se află și în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Până acum Embraer a livrat avioane KC-390 către Forțele Aeriene Braziliene care au comandat 28 de avioane de acest tip. Cu toate acestea, din cauza efectului negativ pe care pandemia l-a avut asupra bugetului Braziliei, țara sud-americană a anunțat că va reduce numărul de avioane Embraer KC-390 comandate.

Un alt client al modelului este Portugalia, țară care a comandat cinci avioane KC-390 și mai are opțiunea de a comanda alte șase avioane de acest tip. De asemenea, în noiembrie 2020 guvernul maghiar a plasat o comandă fermă pentru două Embraere KC-390.

Brazilia și Portugalia vor înlocui treptat flota de avioane C-130 Hercules cu Embraere KC-390.

Modelul KC-390 capabil și de realimentare aeriană a altor avioane militare, a fost prezentat oficial în 2014. În 3 februarie 2015 primul prototip de KC-390 a efectuat primul zbor de test.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
5
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share