Rute aeriene
Îmi place

Emirates își extinde operațiunile la Atena, va opera zboruri din capitala Greciei către Newark, SUA

23 ianuarie 2017
7430 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 4 minute
Emirates își extinde operațiunile la Atena, va opera zboruri din capitala Greciei către Newark, SUA

Guvernul elen și Aeroportul Internațional din Atena care dorește să crească în continuare au transmis operatorului arab o solicitare prin care cei menționați doresc ca Emirates să efectueze zboruri din capitala Greciei către Newark, SUA.

Operatorii americani United Airlines și Delta Air Lines operează zboruri de la Newark și New York către Atena însă numai în sezonul de vară.

Emirates va introduce un nou zbor operat zilnic, pe toată perioada anului, între Atena și SUA înainte de finele primului trimestru al acestui an. Un nou zbor zilnic va decola începând cu data de 12 Martie 2017 de la Dubai către Liberty International Airport din Newark, însă acesta va avea un stop în capitala Greciei. În acest moment, Emirates operează patru zboruri zilnice din Dubai către aeroportul JFK din New York.

Guvernul elen și Aeroportul Internațional din Atena a abordat Emirates cu ceva timp în urmă pentru a lua în considerare servirea unui zbor între Atena și New York. După o examinare atentă, Emirates a concluzionat că extinderea unuia dintre zborurile dintre Dubai și Atena către Newark va fi fezabil din punct de vedere comercial și operațional„, a declarat Sir Tim Clark, Președinte al Emirates.

Citește și  Noile Boeinguri care vor fi livrate către LOT Polish Airlines vor avea echipamentul necesar pentru conexiune la internet

Emirates zboară de la Dubai către Atena din Iunie 1996, iar din Martie 2016 operatorul a introdus un al doilea zbor zilnic către capitala Greciei, acum fiind operat cu un stop în Larnaca, iar din luna Mai a acestui an și acesta va deveni non-stop.

Aeronava cu care ruta Dubai – Atena este operată este Boeing 777-300ER configurat în 3 clase de călătorie, oferind 8 locuri în First Class, 42 în Business și 304 în Economy.

Odată cu introducerea acestui zbor către Newark, zborurul inițial (Dubai – Atena) EK105 și returul EK106 vor suferi modificări în orele de operare și vor primi alte numere: EK209 pentru tur, iar returul va fi EK210. Programul acestora îl regăsiți mai jos.

Dubai – Atena – Newark
EK209: Dubai (DXB) 10:50 – 14:25 Atena (ATH)
EK209: Atena (ATH) 16:40 – 22:00 Newark (EWR)

Citește și  BREAKING NEWS: Un Boeing 737-600 al Air Algerie a dispărut de pe radare în urmă cu câteva minute după ce a transmis un mesaj de urgență

Newark – Atena – Dubai
EK210: Newark (EWR) 23:45 – 15:05 (+1) Atena (ATH)
EK210: Atena (ATH) 17:10 – 23:50 Dubai (DXB)

Conform Routesonline care citează AirVision Market, o aplicație de analiză din portofoliul Sabre Airline Solutions, în ultimele 12 luni (12 luni până în Noiembrie 2016), peste 220.000 de pasageri bi-direcționali au călătorit între Atena și New York, rezultând astfel un număr de aproximativ 300 de pasageri pe zi pe fiecare sens, ceea ce face ca această rută să devină atractivă pentru Emirates.

În cazul în care această rută vi se pare interesantă, din București puteți ajunge la Atena cu Aegean Airlines, TAROM și operatorul low-cost Ryanair.

Știați că aeroportul Newark din New Jersey este mai aproape de Manhattan decât aeroportul JFK din New York? 🙂

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *