Emirates va opera cel mai scurt zbor comercial cu A380 de la 1 Decembrie

Emirates a anunțat astăzi că va upgrada unul din cele nouă zboruri zilnice între Dubai și Doha la un Airbus A380, începând cu data de 1 Decembrie 2016.

Doha a devenit cea mai operată destinație din portofoliul operatorului Emirates, după ce compania aeriană a mai adăugat recent alte două zboruri zilnice pe această rută, astfel totalul zborurilor între cele două orașe a ajuns la nouă. Cererea solidă pe această rută a stat în spatele acestor decizii, nu mai puțin de 700.000 de pasageri au fost transportați între cele două mari orașe din luna Ianuarie a acestui an până acum. Odată cu introducerea unui A380 pe zborurile dintre Dubai și Doha, capitala Qatarului va deveni destinația cu numărul 45 operată cu Airbus-urile A380 din flota Emirates, și, de asemenea, va deveni cea mai scurtă rută aeriană operată cu acest tip de aeronavă, distanța dintre aeroporturi fiind de numai 379 de kilometri în fiecare sens.

Advertisements

Zborul EK 841, care decolează de la Dubai la ora 07:45 și aterizează la Doha, Qatar, la ora 08:05, și EK 842 care decolează de la Doha la pra 09:50 și aterizează la Dubai la 12:00, vor fi operate cu Airbus A380, în prezent fiind servite cu Boeing 777, iar durata zborului dintre cele două destinații este de numai o oră și 10 minute.

Avionul cu care această rută va fi operată va oferi trei clase de călătorie, 429 locuri în Economy, 76 în Business și 14 locuri în First Class.

Conform informațiilor pe care le-am găsit, acesta este și cel mai scurt zbor comercial internațional din lume operat cu Airbus A380.

Advertisements
Total
0
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share