Știri
Îmi place

Etichete cu mesajul „Allahu akbar” găsite lipite pe aeronave care aparțin operatorului Air France

5 octombrie 2016
7589 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Etichete cu mesajul „Allahu akbar” găsite lipite pe aeronave care aparțin operatorului Air France

Conform ziarului Le Canard Enchainé, operatorul Air France și serviciile secrete sunt în alertă ridicată după ce incidentele care ar indica prezența unor agenți care fac parte din grupări radicale în companie s-au înmulțit în ultima perioadă.

Air France a notificat autoritățile din Franța după ce recent au găsit lipite etichete cu mesajul „Allahu akbar” pe 40 de trape ale rezervoarelor a unor aeronave din flotă. De asemenea, în ultimile luni au mai fost sesizate și alte anomalii: câțiva piloți au detectat o problemă recurentă la un releu care controlează din cockpit motoarele aeronavelor.

După investigații mai amănunțite, un cetățean francez, angajat al Air France, a fost identificat ca suspect principal. Imediat după, acesta a părăsit țara, iar recent se pare că a fost văzut în Yemen, conform aceluiași ziar francez. Alți doi angajați ai companiei sunt suspectați după ce au înlocuit mai multe tobogane de evacuare de urgență cu unele false, în timp ce aeronavele se aflau în hangar pentru mentenanță.

Citește și  Actualizat: Air France va zbura cu Boeing 787 Dreamliner pe ruta Paris - Londra Heathrow

În luna August a acestui an, un agent de handling a refuzat să asiste o aeronavă Air France din cauză că pilotul acesteia era o femeie. În Noiembrie 2015, operatorul francez a efectuat mai multe verificări ale angajaților săi, iar în urma acestei acțiuni, 73 de licențe au fost retrase.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *