Urmărește-ne

Etichete cu mesajul “Allahu akbar” găsite lipite pe aeronave care aparțin operatorului Air France

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Etichete cu mesajul “Allahu akbar” găsite lipite pe aeronave care aparțin operatorului Air France

Știri

Etichete cu mesajul “Allahu akbar” găsite lipite pe aeronave care aparțin operatorului Air France

Conform ziarului Le Canard Enchainé, operatorul Air France și serviciile secrete sunt în alertă ridicată după ce incidentele care ar indica prezența unor agenți care fac parte din grupări radicale în companie s-au înmulțit în ultima perioadă.

Air France a notificat autoritățile din Franța după ce recent au găsit lipite etichete cu mesajul “Allahu akbar” pe 40 de trape ale rezervoarelor a unor aeronave din flotă. De asemenea, în ultimile luni au mai fost sesizate și alte anomalii: câțiva piloți au detectat o problemă recurentă la un releu care controlează din cockpit motoarele aeronavelor.

După investigații mai amănunțite, un cetățean francez, angajat al Air France, a fost identificat ca suspect principal. Imediat după, acesta a părăsit țara, iar recent se pare că a fost văzut în Yemen, conform aceluiași ziar francez. Alți doi angajați ai companiei sunt suspectați după ce au înlocuit mai multe tobogane de evacuare de urgență cu unele false, în timp ce aeronavele se aflau în hangar pentru mentenanță.

În luna August a acestui an, un agent de handling a refuzat să asiste o aeronavă Air France din cauză că pilotul acesteia era o femeie. În Noiembrie 2015, operatorul francez a efectuat mai multe verificări ale angajaților săi, iar în urma acestei acțiuni, 73 de licențe au fost retrase.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus