Etihad trimite avioane Airbus la Aerostar Bacău pentru mentenanță

Airbus A320 Etihad Airways (A6-EIT) / Foto: Yonatan Alhanaty

Aerostar Bacău se ocupă de mentenanța câtorva avioane de tip Airbus A320 care au fost vândute de Etihad Airways.

Primul avion Etihad Airways care a ajuns la Bacău pentru mentenanță a fost un Airbus A320 înmatriculat A6-EIK.

Acesta a zburat pe ruta Abu Dhabi – Bacău în data de 21 iunie 2022 și ulterior a fost mutat în hangarul Aerostar.

Lucrările de mentenanță pentru acest Airbus A320 vor fi finalizate în perioada următoare, iar după aceea avionul va ajunge la altă companie aeriană.

În 26 iulie 2022 Etihad a trimis la Aerostar Bacău pentru mentenanță al doilea avion. Airbusul A320 înmatriculat A6-EIO a zburat spre Bacău tot din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Și în acest caz, după mentenanță, avionul va fi mutat pe alt aeroport european pentru a fi revopsit și ulterior va fi livrat altei companii aeriene.

Din informațiile pe care le-am aflat, cele două avioane au fost achiziționate de compania de leasing GA Telesis din SUA.

Compania românească Aerostar, cu sediul în orașul Bacău, are deja o bază consistentă de clienți.

Aceasta efectuează lucrări de mentenanță pentru Boeinguri 737 și Airbusuri din familia A320 pentru mai mulți operatori aerieni din Europa și Africa.

Air France, Pegasus Airlines, Royal Air Maroc, Carpatair, Air Moldova, Ukraine International Airlines, SkyUp Airlines, Albastar și Corendon Airlines sunt doar câțiva dintre clienții Aerostar.

Aerostar Bacău deține două hangare unde efectuează lucrări de mentenanță pentru avioane, unul se află pe aeroportul din Bacău și celălalt a fost recent deschis pe aeroportul din Iași.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
26
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
26
Share