Eurowings a operat luni, 3 iunie, primul zbor pe ruta Stuttgart – Timișoara

Eurowings continuă să își extindă rețeaua de destinații, prin lansarea unei rute noi din Timișoara către Stuttgart. Această nouă rută este deservită în timpul programului de vară începând de azi, 3 iunie 2019, în zilele de luni, miercuri și vineri.

Zborurile dintre cele două orașe sunt operate cu avioane de tip Airbus A319. Timișoara este a doua destinație din România din portofoliul Eurowings. Operatorul, parte a grupului Lufthansa, zboară și pe ruta Dusseldorf – București.

Advertisements

Orarul zborurilor Eurowings pe ruta Timișoara – Stuttgart – Timișoara este disponibil aici.

În ceea ce privește factorul de încărcare, pe primul zbor de pe ruta Stuttgart – Timișoara au fost 120 de pasageri iar pe Timișoara – Stuttgart au fost 137. Airbusurile A319 Eurowings au o capacitate de transport de 150 de locuri.

Mohammed Nasr, Business Development Manager Europa Centrală și de Est pentru Eurowings: „Suntem încântați să includem Timișoara în rețeaua noastră de peste 200 de aeroporturi – al doilea aeroport din Romania, după București. Împreună cu colegii noștri de la Aeroportul Timișoara așteptăm cu nerăbdare să transformăm această nouă rută spre Stuttgart într-o rută de succes, ce asigură o conectivitate mai bună între Romania și Germania, un zbor important pentru economie, turism și comunitatea de români ce locuiește peste hotare.”

Citește și  Baza Blue Air de la Torino rămâne doar cu un singur avion și trei rute

Peter Pullem, General Manager Europa Centrală și de Est pentru Lufthansa Group: „Suntem foarte mulțumiți că, odată cu extinderea Eurowings la Timișoara, Lufthansa Group a devenit și mai activ în Romania, întrucât continuăm să creștem și să investim pe această piață foarte importantă.

Daniel Idolu, Director General al Aeroportului Timișoara: „Prezența unei noi companii aeriene pe Aeroportul Timişoara şi introducerea unor noi curse aeriene înseamnă noi oportunități atât pentru aeroport cât şi pentru cetățenii din regiunea de vest a țării. Ca şi consecinţă, va creşte semnificativ atractivitatea economică a zonei iar pentru aeroport va însemna o creştere a numărului de pasageri şi a cifrei de afaceri.

Ruta Timișoara – Stuttgart a fost operată timp de câteva luni și de TAROM însă operatorul aerian național a încetat zborurile pe această rută invocând motive comerciale.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share