Exclusiv: HiSky a obținut certificatul de operator aerian în România

Airbus A320 HiSky (YR-SKY) / Foto: BoardingPass

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis în 11 decembrie 2020 certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky Europe.

HiSky a obținut certificatul de operator aerian (AOC) cu numărul RO-074 în România vineri, 11 decembrie 2020, și devine astfel cea mai nouă companie aeriană din țara noastră.

De asemenea, HiSky este prima companie din România cartificată Part CAMO după noua legislație intrată în vigoare la finalul lunii septembrie 2020.

Procesul de obținere a AOC-ului care-i permite companiei să opereze zboruri comerciale regulate a durat câteva luni.

În ciuda acestei așteptări și a crizei cauzată de pandemie, echipa HiSky a fost motivată însă să continue cu acest proiect și în august a adus în flota companiei primul avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-SKY.

Ulterior, la începutul lunii noiembrie oficialii HiSky au anunțat că vor opera zboruri comerciale regulate de la Iași.

Destinațiile către care noua companie aeriană intenționează să zboare de la Iași sunt Dublin (DUB), Frankfurt (FRA) și Londra (STN) însă nu este exclus ca între timp să fi apărut modificări.

În perioada ce urmează compania HiSky va pune în vânzare bilete și va anunța oficial rutele pe care le vor opera și când vor debuta zborurile comerciale.

Codul ICAO al HiSky este HYS iar callsignul de identificare este Sky Europe.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
69
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
69
Share