Exclusiv Romcargo Airlines poate opera zboruri cargo regulate spre SUA

Boeing 747-400BCF Romcargo Airlines (YR-FSA) / Foto: widebodies (Flickr)

Romcargo Airlines a obținut permisul de transportator aerian străin de la Departamentul Transporturilor al SUA.

Compania românească a solicitat la jumătatea lunii februarie 2022 autorizațiile necesare pentru a opera zboruri cargo regulate din și spre SUA, detalii AICI.

La o lună după solicitare, Departamentul Transporturilor al SUA a răspuns pozitiv cererii înaintată de compania românească.

În urma obținerii acestui permis, Romcargo Airlines poate opera fără restricții zboruri cargo regulate și charter între orice aeroport din Spațiul European de Aviație Comună (ECAA) și Statele Unite.

De asemenea, acest permis îi mai acordă companiei românești drepturi să opereze zboruri cargo regulate și charter între Statele Unite și orice alt aeroport din întreaga lume.

Cel mai probabil compania românească nu va opera zboruri cargo între România și Statele Unite, însă va zbura spre SUA din Asia sau alte aeroporturi din Europa.

Romcargo Airlines a obținut certificatul de operator aerian în noiembrie 2021 în România și are în flotă, în prezent, un singur avion.

Boeingul 747-400BCF Romcargo Airlines este înmatriculat YR-FSA și de la începutul anului 2022 compania operează zilnic zboruri cargo pe ruta Hong Kong – Liege – Hong Kong cu stop în Bishkek (Kârgâzstan).

Romcargo este a treia companie aeriană din țara noastră care deține autorizațiile necesare pentru a zbura regulat în SUA.

Spre SUA mai pot opera zboruri regulate și companiile TAROM și Just Us Air, însă nici una dintre acestea nu operează în prezent zboruri spre Statele Unite.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
39
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
39
Share