FAA aprobă soluția pentru remedierea problemelor la sistemul electric a MAX-urilor

Foto: BoardingPass

Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA a aprobat miercuri soluția propusă de Boeing pentru remedierea problemelor la sistemul electric a MAX-urilor.

Potrivit Reuters, care citează surse din interiorul FAA, companiile aeriene din întreaga lume a căror MAX-uri au fost afectate de această problemă au fost informate despre soluția pe care trebuie să o implementeze.

Advertisements

Oficialii Boeing și FAA declară că implementarea soluției care remediază problemele la circuitul electric al avioanelor durează aproximativ 24 de ore, așadar revenirea la zbor a celor 106 MAX-uri reținute la sol din cauza acestei probleme va avea loc în perioada imediat următoare.

După ce am obținut aprobările finale de la FAA, am emis buletine de service pentru flota afectată”, au declarat oficiali ai Boeing pentru Reuters. „De asemenea, finalizăm lucrarea în timp ce ne pregătim pentru reluarea livrărilor,” adaugă oficialii Boeing.

În 9 aprilie Boeing a anunțat FAA și câteva companii aeriene despre o problemă descoperită la circuitul electric al Boeingurilor 737 MAX, detalii aici.

În urma acestui anunț la nivel mondial au fost reținute la sol peste 100 de MAX-uri iar livrarea altora avioane de același tip a fost suspendată.

În toată această perioadă însă peste 100 de MAX-uri au operat fără restricții zboruri în întreaga lume.

Printre clienții afectați de această problemă se numără și Blue Air, singura companie din țara noastră care are în prezent 737 MAX în flotă.

YR-MXA, singurul MAX livrat până acum companiei românești, a zburat pentru Blue Air doar 9 zile după livrare iar apoi a fost reținut la sol.

Al doilea MAX al Blue Air, YR-MXB, era planificat să fie livrat la mijlocul lunii aprilie însă evenimentul nu a ma avut loc din cauza noii probleme descoperită de Boeing la sistemul electric al MAX-urilor.

Advertisements
Total
4
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
4
Share