Finnair zboară cu șapte avioane pentru Eurowings și British Airways în 2022

Airbus A350-900XWB Finnair (OH-LWI) / Foto: Kevin Hackert

În sezonul de vară al anului 2022 Finnair va opera zboruri cu șapte avioane proprii pentru companiile aeriene Eurowings Discover și British Airways.

Compania finlandeză va zbura din prima săptămână a lunii mai 2022 cu două Airbusuri A350-900XWB din Frankfurt și Munchen pentru Eurowings Discover, o subsidiară a grupului Lufthansa.

Din luna iunie a acestui an Finnair va opera zboruri pentru Eurowings Discover cu încă un avion de tip Airbus A350-900XWB.

Potrivit companiei finlandeze, cele trei avioane ale sale vor zbura pe rutele Eurowings Discover din Frankfurt și Munchen către America de Nord.

În prezent flota companiei Finnair, membră a alianței oneworld, numără 17 avioane de tip Airbus A350-900XWB.

Pe lângă acest contract, compania finlandeză a mai confirmat oficial și închirierea pe durata verii a patru Airbusuri A321 către British Airways.

Finnair va începe să zboare cu două dintre cele patru avioane pentru British Airways din 3 mai 2022, iar alte două avioane din flota companiei finlandeze vor zbura pentru BA din iunie 2022.

Rutele pe care Finnair le va opera pentru compania britanică sunt exclusiv între hubul British Airways de la aeroportul Heathrow din Londra și destinații din Europa, printre care se numără și București.

În ceea ce privește zborurile BA spre București, potrivit datelor din sistemul de rezervări analizate de BoardingPass, în prezent doar zborurile BA886 Londra LHR – București și BA887 București – Londra LHR din 7 mai 2022 vor fi operate de Finnair.

Cu toate acestea, în continuare British Airways poate efectuate modificări și ajustări în programul său de zbor.

Pe lângă cele patru Airbusuri A321 Finnair, British Airways mai închiriază două Boeinguri 757 de la Titan Airways și alte avioane de tip A320 de la Iberia Express.

În toate aceste cazuri, Finnair, Titan Airways și Iberia Express asigură echipajele, mentenanța și asigurarea pentru avioanele închiriate companiilor British Airways, respectiv Eurowings Discover.

Din cauza sancțiunilor reciproce impuse de Rusia câtorva zeci de țări și companii din UE, America de Nord și Asia, Finnair nu mai poate tranzita spațiul aerian rusesc.

Ca urmare a acestor sancțiuni, din motive economice, compania finlandeză a suspendat mai multe rute spre Asia și a fost nevoită să parcheze cu un număr consistent de avioane.

Oficialii companiei Finnair au declarat că iau în considerare vânzarea unor avioane care acum stau la sol nefolosite și caută în continuare contracte pentru închirierea acestora.

La rândul său, compania britanică trece printr-o criză de personal și este nevoită să închirieze avioane de la alte companii aeriene pentru a opera zborurile programate în sezonul de vară al anului 2022.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
25
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
25
Share