Forțele Aeriene Germane vor transporta spre Germania bolnavi de Covid-19

Un avion special echipat din flota Forțelor Aeriene Germane va transporta în 1 noiembrie 2021 din România spre Germania pacienți infectați cu Covid-19.

Forțele Aeriene Germane (Luftwaffe) vor folosi un Airbus A310 special configurat pentru zboruri de evacuare medicală pentru a transporta luni, 1 noiembrie, din București spre Germania pacienți infectați cu Covid-19.

Acest avion special va zbura luni dimineață din Koln, Germania, spre aeroportul Henri Coandă din București cu callsign de identificare GAFMED1 (German Air Force Medevac), lucru care confirmă rolul zborului.

Sosirea în România a Airbusului A310 Luftwaffe este programată să aibă loc în jurul orei 12, iar decolarea din capitala României spre Koln e programată pentru ora 16.

De asemenea, misiunea a fost confirmată și de către oficialii români, însă în decursul zilei de duminică, 31 octombrie, detaliile cu privire la numărul de pacienți care vor fi transportați cu acest avion spre Germania erau neconfirmate.

Vreau să vă anunț că a venit o echipă de evaluare de medici militari din Germania pentru a transfera pacienți în Germania. Vom vedea exact care este numărul de persoane care poate să meargă în Germania şi domnul Arafat va anunța detaliile, dar vreau să vă spun că echipa este aici şi evaluează situația”, a declarat Florin Cîțu.

Europa este caracterizată prin solidaritatea sa şi în lupta comună împotriva COVID-19. Germania şi România rămân unite în aceste vremuri dificile. Mă bucur, așadar, să primesc în România echipa medicală din Germania. În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre țările noastre reprezintă o adevărată rază de speranță. Fiecare viață contează. Prin urmare, sper ca misiunea şi transportul pacienților să decurgă bine”, a transmis la finalul săptămânii trecute ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, potrivit Agerpres.

Potrivit Forțelor Aeriene Germane, acest Airbus A310 are șase paturi de terapie intensivă și alte 38 de paturi pentru pacienți cu o condiție medicală mai stabilă.

De asemenea, avionul este echipat și cu aparatură medicală necesară pentru monitorizarea și tratarea pacienților în timpul zborurilor.

Avionul cu care germanii vor efectua această misiune în România a mai fost folosit pentru o misiune identică în 28 martie 2020.

Atunci Forțele Aeriene Germane au transportat cu acest tip de avion din Bergamo spre Germania pacienți infectați cu Covid-19 când Italia era compleșită de primul val al pandemiei.

În ultimele săptămâni sistemul medical din țara noastră este depășit de numărul mare de pacienți infectați cu Covid-19 care au nevoie de tratament medical.

Forțele Aeriene Române au efectuat, și continuă să efectueze, în această perioadă o serie de zboruri de evacuare medicală cu avioane din dotare pentru a transporta spre mai multe orașe din România și Polonia pacienți infectați cu Covid-19 aflați în stare gravă.

Galerie foto: Airbus A310 „MEDEVAC” Forțele Aeriene Germane⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
10
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share