Foto: un Boeing 737 MAX Ryanair a fost interceptat în 8 ianuarie 2022 (audio)

Sursă foto: necunoscută

Un Boeing 737 MAX Ryanair care opera în 8 ianuarie 2022 un zbor regulat pe ruta Londra STN – Lanzarote a fost interceptat în spațiul aerian portughez.

Avionul companiei low-cost care zbura duminică pe ruta Londra STN – Lanzarote ca Ryanair FR8288 a fost interceptat în spațiul aerian portughez de două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Portugheze.

Motivul?
Piloții Boeingului 737 MAX nu au contactat controlorii de trafic aerian și nici nu au răspuns apelurilor acestora și deja tranzitaseră o parte din spațiul aerian portughez.

În consecință, conform procedurilor, două avioane de tip F-16 au fost ridicate de la sol pentru verificarea avionului.

Potrivit presei portugheze, cele două avioane de vânătoare au decolat duminică dimineața de la baza aeriană Monte Real situată la 145 de kilometri de Lisabona.

Interceptarea avionului civil de către cele două F-16 a fost făcută în timp ce acesta se afla deasupra Oceanului Atlantic, la aproximativ 50 de mile distanță de Lisabona.

Odată ajunse la avion, cele două avioane F-16 au verificat vizual cabina de pilotaj a Boeingului 737 MAX 8-200 Ryanair și ulterior piloții portughezi au luat legătura cu piloții avionului low-cost.

După restabilirea contactului cu controlorii de trafic aerian portughezi, avionul companiei Ryanair și-a continuat zborul spre destinația din Insulele Canare.

Un pasager aflat la bordul avionului companiei low-cost a fotografiat un F-16 care zbura în stânga MAX-ului Ryanair.

De asemenea, în presa portugheză a apărut înregistrarea audio a conversației dintre piloții Ryanair și unul dintre piloții Forțelor Aeriene Portugheze.

Potrivit FlightRadar24, Boeingul 737 MAX 8-200 Ryanair (EI-HAY) implicat în acest incident urma să opereze zborul de retur FR8289 Lanzarote – Londra STN tot în 8 ianuarie 2022 însă a rămas la sol în Lanzarote până în 10 ianuarie 2022.

Compania low-cost nu a publicat nicio informație referitoare la acest incident.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
12
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
12
Share