Foto: un ROMBAC 1-11 a fost donat de un american Muzeului Național al Aviației Române

Muzeul Național al Aviației Române a primit în patrimoniu, miercuri, 28 iulie, aeronava ROMBAC 1-11 cu numărul de înmatriculare YR-BRE, în cadrul unei ceremonii de predare-primire care a avut loc în Baza 90 Transport Aerian.

Aeronava, fabricată în anul 1986, care a deservit Administrația Prezidențială o lungă perioadă de timp, fusese adjudecată, în acest an, de cetățeanul american Brian Hyndman în urma licitației organizate de Casa de licitații ARTMARK.

Cetățeanul american de origine britanica Brian Hyndman, în vârstă de 83 ani este om de afaceri în imobiliare.

ROMBAC-ul 1-11 “Super one-eleven” (YR-BRE) a fost folosit pentru zborurile oficiale ale președintelui Nicolae Ceaușescu și a fost vândut pentru suma de 120 de mii de euro plus taxele de adjudecare.

Proprietarul a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Având în vedere că avionul, clasat ca bun cultural mobil de tezaur național de Ministerul Culturii, nu poate deveni operațional, Statul Major al Forțelor Aeriene va asigura măsurile necesare în vederea preluării, întreținerii și conservării aeronavei.

La ceremonia de astăzi au participat, împreună cu reprezentanți ai Muzeului Național al Aviaţiei Române, membrii ai Casei de licitaţii ARTMARK și ai lichidatorului judiciar care a gestionat patrimoniul ROMAVIA.

Despre licitația la care au fost vândute două ROMBAC-uri 1-11 puteți citi mai multe detalii AICI.

Galerie foto de la evenimentTotal
27
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
27
Share