Foto: un ROMBAC 1-11 a fost donat de un american Muzeului Național al Aviației Române

Muzeul Național al Aviației Române a primit în patrimoniu, miercuri, 28 iulie, aeronava ROMBAC 1-11 cu numărul de înmatriculare YR-BRE, în cadrul unei ceremonii de predare-primire care a avut loc în Baza 90 Transport Aerian.

Aeronava, fabricată în anul 1986, care a deservit Administrația Prezidențială o lungă perioadă de timp, fusese adjudecată, în acest an, de cetățeanul american Brian Hyndman în urma licitației organizate de Casa de licitații ARTMARK.

Cetățeanul american de origine britanica Brian Hyndman, în vârstă de 83 ani este om de afaceri în imobiliare.

ROMBAC-ul 1-11 “Super one-eleven” (YR-BRE) a fost folosit pentru zborurile oficiale ale președintelui Nicolae Ceaușescu și a fost vândut pentru suma de 120 de mii de euro plus taxele de adjudecare.

Proprietarul a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Având în vedere că avionul, clasat ca bun cultural mobil de tezaur național de Ministerul Culturii, nu poate deveni operațional, Statul Major al Forțelor Aeriene va asigura măsurile necesare în vederea preluării, întreținerii și conservării aeronavei.

La ceremonia de astăzi au participat, împreună cu reprezentanți ai Muzeului Național al Aviaţiei Române, membrii ai Casei de licitaţii ARTMARK și ai lichidatorului judiciar care a gestionat patrimoniul ROMAVIA.

Despre licitația la care au fost vândute două ROMBAC-uri 1-11 puteți citi mai multe detalii AICI.

Galerie foto de la eveniment

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Foto: Blue Air a reintrodus în serviciul comercial un Boeing 737-500

Articolul următor

STB suspendă de la 1 august linia 780 Gara de Nord – Aeroport Otopeni

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share