Urmărește-ne

Guvernul a aprobat miercuri condițiile de împrumut pentru Blue Air

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Guvernul a aprobat miercuri condițiile de împrumut pentru Blue Air
Foto: Iulian Radu

Știri

Guvernul a aprobat miercuri condițiile de împrumut pentru Blue Air

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 14 octombrie, condițiile de acordare a garanției de stat pentru compania Blue Air.

Potrivit comunicatului de presă, Guvernul a dat aviz favorabil hotărârii înaintată de Ministerul Finațelor Publice pentru acordarea garanției de stat aferentă împrumutului în valoare de 300 de milioane de lei pe care Exim Bank urmează să-l acorde companiei Blue Air.

Acest împrumut are rolul de a compensare pierderile economice suferite în contextul pandemiei de COVID-19 și a fost aprobat cu acordul Comisiei Europene.

Referitor la împrumut, Oana Petrescu, CEO Blue Air, le transmitea angajaților companiei la începutul acestei săptămâni că este încrezătoare asupra faptului că Guvernul va da aviz favorabil cererii iar procesul va fi finalizat până la finele lunii octombrie.

În momentul de față avem totul pregătit pentru a putea finaliza acest proces în câteva zile de la aprobarea HG. Având în vedere modul în care s-a desfășurat colaborarea de până acum cu MFP, suntem moderat optimiști că întregul proces va fi finalizat cel târziu la sfârșitul lunii octombrie, moment în care vom putea să plătim integral și restanțele din salariile datorate pentru lunile iulie – septembrie,” scria Oana Petrescu luni.

Cu toate acestea, din 19 octombrie peste 500 de angajați Blue Air vor fi trimiși în șomaj tehnic până în 31 martie 2021 iar în sezonul de iarnă compania va opera doar șase avioane.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus