Urmărește-ne

Guvernul britanic a cheltuit $400 milioane pentru a construi un aeroport impracticabil

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Guvernul britanic a cheltuit $400 milioane pentru a construi un aeroport impracticabil

Știri

Guvernul britanic a cheltuit $400 milioane pentru a construi un aeroport impracticabil

Insula Sfânta Elena, situată la 1400 mile (2.200 km) de țărmul Africii, a ajuns să fie vestită din două puncte de vedere: în primul rând, pe această insulă a fost exilat Napoleon Bonaparte, iar în al doilea rând, guvernul britanic „a exilat” suma de 400 milioane dolari americani cu scopul de a construi un aeroport pe care nu se poate ateriza, dar nici decola.

Conform presei britanice, aeroportul Sfânta Elena urma să fie inaugurat la începutul lunii mai 2016. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar o altă estimare lipsește în continuare să apară. După finalizarea lucrărilor de construcție ale aeroportului, specialiștii și-au dat seama de faptul că orice aeronavă ce depășește dimensiunile unui Boeing 737-800 nu poate ateriza în siguranță datorită curenților de aer puternici și a turbulențelor.

Guvernatorul insulei Sfânta Elena, Lisa Philips, contrazice faptul că aeroportul nu îndeplinește condițiile de siguranță pentru aterizări/ decolări, susținând că în urmă cu trei zile un avion dotat cu aparatură medicală a intervenit pentru a transporta un copil bolnav către orașul Cape Town și nu au fost înregistrate probleme.

Nu de aceeași părere sunt și piloții experimentați. Aceștia consideră că și-ar asuma un risc enorm dacă ar ateriza având curenți de aer ce suflă din spatele avionului și nu invers, mai ales când aterizarea ar urma să se facă din partea nordică a insulei.

Până când autoritățile britanice sau curenții de aer se vor decide în ce direcție se vor îndrepta spre viitor, un lucru este cert: transportul către/ dinspre insula Sfânta Elena se va efectua ca și până acum, cu ajutorul ambarcațiunilor maritime.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus