Guvernul britanic a cheltuit $400 milioane pentru a construi un aeroport impracticabil

Insula Sfânta Elena, situată la 1400 mile (2.200 km) de țărmul Africii, a ajuns să fie vestită din două puncte de vedere: în primul rând, pe această insulă a fost exilat Napoleon Bonaparte, iar în al doilea rând, guvernul britanic „a exilat” suma de 400 milioane dolari americani cu scopul de a construi un aeroport pe care nu se poate ateriza, dar nici decola.

Conform presei britanice, aeroportul Sfânta Elena urma să fie inaugurat la începutul lunii mai 2016. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar o altă estimare lipsește în continuare să apară. După finalizarea lucrărilor de construcție ale aeroportului, specialiștii și-au dat seama de faptul că orice aeronavă ce depășește dimensiunile unui Boeing 737-800 nu poate ateriza în siguranță datorită curenților de aer puternici și a turbulențelor.

Guvernatorul insulei Sfânta Elena, Lisa Philips, contrazice faptul că aeroportul nu îndeplinește condițiile de siguranță pentru aterizări/ decolări, susținând că în urmă cu trei zile un avion dotat cu aparatură medicală a intervenit pentru a transporta un copil bolnav către orașul Cape Town și nu au fost înregistrate probleme.

Nu de aceeași părere sunt și piloții experimentați. Aceștia consideră că și-ar asuma un risc enorm dacă ar ateriza având curenți de aer ce suflă din spatele avionului și nu invers, mai ales când aterizarea ar urma să se facă din partea nordică a insulei.

Până când autoritățile britanice sau curenții de aer se vor decide în ce direcție se vor îndrepta spre viitor, un lucru este cert: transportul către/ dinspre insula Sfânta Elena se va efectua ca și până acum, cu ajutorul ambarcațiunilor maritime.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share