Știri
Îmi place

Guvernul din Moldova are intenția să privatizeze operatorul național Air Moldova

27 decembrie 2016
9789 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Guvernul din Moldova are intenția să privatizeze operatorul național Air Moldova

Guvernul din Moldova, condus de prim-ministrul Pavel Filip, a confirmat planurile de privatizare a operatorului național Air Moldova ca parte a strategiei de reducere a deficitului bugetar.

Am văzut că indicatorii de performanță ai Air Moldova s-au înrăutățit considerabil în ultimi trei ani„, a declarat Octavian Calmac, Ministrul Economiei, pentru Publika TV. „Alături de Moldtelecom, planurile de privatizare urmează să fie decise.

Compania aeriană deținută de statul moldovean se află sub restructurare încă de la începutul anului, iar recent a înregistrat un profit net de peste 75 de milioane de lei moldovenești (3.58 milioane de EURO) în primele trei trimestre ale acestui an, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut, compania a anunțat o pierdere de peste 122 de milioane de lei moldovenești, aproape 6 milioane de EURO.

Citește și  Air Moldova anunță o rută nouă: Chișinău - Geneva din 15 Decembrie

Cu toate acestea, într-un interviu acordat de directorul Iulian Scorpan unei publicații locale în luna Octombrie, oficialul a precizat că în ciuda progresului economic pozitiv, operatorul este limitat în a-și extinde rețeaua de destinații și flota din cauza lipsei de capital.

În acest moment, Air Moldova deține o aeronavă Airbus A319-100, două A320-200, un Airbus A321-200 (închiriat de la Olympus Airways) și trei aeronave Embraer E190. Operatorul aerian efectuează zboruri de la Chișinău către 24 de destinații internaționale din Grecia, Spania, Italia, Belgia, România, Cipru, Rusia, Franța, Austria, UK, Portugalia, Irlanda și Turcia.

Începând cu 19 Decembrie, Air Moldova a reluat zborurile de la Chișinău către București, programul zborurilor poate fi văzut în articolul dedicat.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *