Hi Fly a operat primul zbor în Antarctica cu Airbus A340 (foto/video)

Compania portugheză Hi Fly a operat în noiembrie 2021 primul zbor din istorie cu Airbus A340 în Antarctica.

În dimineața zilei de 2 noiembrie un Airbus A340-300 Hi Fly (9H-SOL) a decolat din Cape Town (Africa de Sud) spre Wolf’s Fang Runway (Antarctica).

Cinci ore și 10 minute mai târziu, avionul companiei portugheze a aterizat în siguranță pe pista înghețată din Antarctica.

Captură ecran: Flightradar24

La bordul primului zbor operat spre Antarctica cu un Airbus A340 s-au aflat 23 de pasageri și membrii echipajului.

Pe lângă aceștia, în calele avionului au fost încărcate echipamentele necesare pentru a opera zboruri din și spre Antarctica.

De asemenea, în rezervoarele sale au fost încărcate 77 de tone de combustibil, cantitate suficientă pentru a-i asigura avionului autonomia necesară pentru a zbura din Cape Town spre Antarctica și înapoi fără realimentare.

Durata unui zbor din Cape Town spre Wolf’s Fang Runway (Antarctica) este de aproximativ cinci ore și 15 minute pe sens, iar în Antarctica avionul a stat la sol mai puțin de trei ore.

De la începutul lunii noiembrie 2021 și până în prezent, Hi Fly a operat un total de șase zboruri charter între Cape Town (Africa de Sud) și Antarctica.

Pista Wolf’s Fang Runway este operată și folosită exclusiv de tur-operatorul White Desert și are o lungime de 3.000 de metri.

White Desert operează anual excursii de 8 zile în Antarctica pentru turiști care sunt dispuși să scoată din buzunar 83 de mii de dolari.

Turiștii tur-operatorului sunt transportați din Africa de Sud spre Antarctica cu un avion Gulfstream G550 în configurație VIP.

În trecut în Antarctica au mai fost operate zboruri cu Boeinguri C17 Globemaster (anual), Boeing 757, Boeing 767, Airbus A319 și alte avioane private, gen Gulfstreamuri.Total
55
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
55
Share