HiSky a renunțat la rutele din Târgu Mureș spre Milano, Paris și Londra

Airbus A320 HiSky (YR-BEE) / Foto: Kevin Hackert

HiSky a eliminat din sistemul de rezervări la începutul lunii ianuarie 2022 zborurile dintre Târgu Mureș și Milano Bergamo, Paris Beauvais și Londra Stansted.

Cele trei rute au fost anunțate de HiSky la finalul lunii octombrie 2021 și au debutat la jumătatea lunii decembrie 2021, detalii AICI.

Advertisements

După doar trei zboruri operate de HiSky din Târgu Mureș spre aeroportul Beauvais din apropiere de Paris, compania a scos din sistemul de rezervări toate zborurile dintre cele două orașe.

HiSky a zburat pe această rută în 19 și 23 decembrie 2021 și în 3 ianuarie 2022. Zborurile dintre Târgu Mureș și Paris din 26 și 30 decembrie 2021 nu au fost operate.

Aceeași soartă o are și ruta Târgu Mureș – Milano Bergamo. HiSky a operat primul zbor pe această rută în 20 decembrie 2021 cu oprire în Baia Mare.

În 24 decembrie 2021 și 3 ianuarie 2022 ruta a fost operată tot cu escală la Baia Mare, însă acum aceasta se pare că a fost anulată.

În sistemul de rezervări al HiSky nu mai pot fi rezervate bilete de avion pe ruta Târgu Mureș – Milano Bergamo.

A treia rută anunțată de HiSky de la Târgu Mureș, cea spre Londra Stansted, a fost și ea eliminată din sistemul de rezervări.

Rutele HiSky din Baia Mare spre Milano Bergamo și Londra Stansted care trebuiau să fie operate de avionul care zbura din Târgu Mureș spre aceleași destinații sunt încă disponibile în sistemul de rezervări.

Motivul pentru care HiSky renunță atât de rapid la cele trei rute din Târgu Mureș este necunoscut, însă cel mai probabil decizia are la bază motive de ordin comercial.

Recent HiSky a suspendat complet și ruta Cluj Napoca – Lisabona, iar în vara anului 2021, la scurt timp după debut, a anulat și ruta Satu Mare – Frankfurt.

Atât pentru rutele din Târgu Mureș cât și pentru cele din Baia Mare, HiSky ar fi urmat să primească subvenții de la Consiliile Locale. Desigur, aceste subvenții sunt acordate doar dacă HiSky îndeplinește condițiile contractuale.

Advertisements
Total
3
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
3
Share