Urmărește-ne

HiSky va deschide bază operațională la Iași și va opera trei rute externe

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. HiSky va deschide bază operațională la Iași și va opera trei rute externe
Foto: BoardingPass

Rute aeriene

HiSky va deschide bază operațională la Iași și va opera trei rute externe

Compania aeriană HiSky cu sediul la București va deschide prima sa bază operațională în Iași și va opera mai multe rute externe de pe acest aeroport.

La începutul lunii august publicam în exclusivitate pe grupul de Facebook al BoardingPass.ro pentru prima dată o informație cu privire la baza HiSky de la Iași.

Anunțul deschiderii bazei HiSky la Iași va fi făcut vineri dimineață în cadrul unei conferințe de presă susținută de conducerea companiei și reprezentanții aeroportului Iași.

Până atunci însă, potrivit informațiilor pe care le avem HiSky intenționează să zboare din Iași către trei destinații externe din Irlanda, Marea Britanie și Germania.

Aeroporturile către care noua companie va zbura sunt Dublin (DUB), Londra Stansted (STN) și Frankfurt pe Main (FRA).

Data la care vor debuta rutele și frecvența de operare a acestora vor fi cel mai probabil anunțate după ce HiSky va obține certificatul de operator aerian.

HiSky a început ca un start-up în Republica Moldova însă din cauza întârzierilor apărute în procesul de obținere a certificatului de operator aerian (AOC) în Moldova compania a aplicat pentru AOC în România.

Citește și  HiSky a obținut certificatul de operator aerian și în Moldova

Astfel, primul avion din flota HiSky a fost înmatriculat YR-SKY iar joi după-amiază acesta a zburat din Ostrava (Cehia) la București (Băneasa), cel mai probabil pentru verificarea sa de către Autoritatea Aeronautică ca parte a procesului de obținere a certificatului de operator aerian în România.

În ceea ce privește viitorul HiSky, știm cu siguranță că în flota sa se va mai alătura încă un Airbus A319 însă nu se cunosc detalii referitoare la startul operațiunilor și rutelor pe care compania aeriană le-a planificat pentru a le opera din Republica Moldova.

Al doilea avion care se va alătura flotei HiSky, Airbusul A319, se află la Ljubljana (Slovenia) pentru a fi pregătit pentru livrare. Ulterior acesta va fi vopsit în livery-ul HiSky, cel mai probabil, la Ostrava (Cehia).

Compania HiSky a fost fondată de Iulian Scorpan, fost director al Air Moldova,

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus