Însoțitorii de bord ai companiei Air France pregătesc o grevă de 7 zile începând cu săptămâna aceasta (UPDATE)

UPDATE, 27 iulie, 22:30: Zborul AF1589 București (OTP) – Paris (CDG) și zborul de retur AF1588 (Paris – București) programate să decoleze mâine, 28 iulie, din păcate sunt anulate în continuare. De asemenea Air France anunță că mâine vor fi operate aproximativ 90% din zborurile lung-curier, 80% din zborurile domestice și aproape 70% din zborurile mediu și scurt-curier, după cum se poate observa, trendul de anulare a zborurilor crește de la o zi la alta.
În cazul în care zborul pe care urma să îl aveți cu Air France a fost afectat de această grevă, vă rugăm să contactați Service Desk-ul la numărul local de telefon (+4) 021 655 0740.

UPDATE, 27 iulie, 9:00: Zborul AF1589 București (OTP) – Paris (CDG) care urma să fie operat astăzi a fost anulat datorită grevei însoțitorilor de bord. Air France afirmă că aproape 10% din zborurile lung-curier, 10% din zborurile domestice și aproape 20% din zborurile mediu și scurt-curier care urmau să fie operate astăzi au fost anulate. Nu există informații pentru zborurile de mâine din păcate.
În cazul în care zborul pe care urma să îl aveți cu Air France a fost afectat de această grevă, vă rugăm să contactați Service Desk-ul la numărul local de telefon (+4) 021 655 0740.

Advertisements

Însoțitorii de bord ai companiei Air France au anunțat că începând cu această săptămână, aceasta fiind cea mai ocupată din an, vor protesta timp de 7 zile datorită neînțelegerilor asupra salariilor și a condițiilor de muncă.

În urma discuțiilor dintre operatorul francez și cele două sindicate, SNPNC-FO și UNSA-PNC, care au reprezentat aproape 50% din cei 14 mii de însoțitori de bord ai Air France, cei din urmă au anunțat că începând cu ziua de miercuri, 27 iulie, până marți, 2 august, vor avea loc proteste care vor afecta activitățile și zborurile operate de Air France în cea mai ocupată săptămână a anului.

Negocierile au început încă din luna iunie când cele două sindicate au anunțat aceste proteste. Zborurile scurt și mediu-curier vor fi cele mai afectate, iar Air France afirma că există posibilitatea ca unele zboruri să fie chiar anulate.

Operatorul afirmă că în cazul în care vor exista zboruri anulate, pasagerii vor fi înștiințați, însă sunt rugați să verifice periodic siteul companiei înainte de a se deplasa la aeroport pentru a verifica statusul zborurilor.

Zborurile operate de KLM și HOP! nu vor fi afectate de aceste proteste, a afirmat Air France într-un comunicat publicat pe siteul companiei.

Întregul comunicat poate fi citit aici.

Un al 3-lea sindicat, UNAC, care reprezintă 22% din staff-ul Air France, a amânat un protest programat până în luna octombrie pentru a urmări modul în care noul CEO, Jean-Marc Janaillac, va trata durata contractelor în cadrul restructurării majore care va avea loc în companie.

Așadar, principala dispută dintre sindicate și operator are legătură cu durata contractelor. Sindicatele au respins noile contracte care aveau o perioadă de numai 17 luni, în condițiile în care actualele contracte, care urmează să expire la 31 octombrie, au o durată de 5 ani.

Advertisements
Total
0
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share