Județul Bihor și Oradea vor avea propria companie aeriană

Primarul municipiului Oradea a anunțat joi, 5 august, că Județul Bihor împreună cu orașul pe care acesta îl conduce vor înființa propria companie aeriană.

Potrivit oficialului orădean, noua companie aeriană va fi înființată în septembrie 2021 și va opera zboruri din Oradea spre București din primăvara anului 2022.

Advertisements

De asemenea, aceștia își doresc ca noua companie aeriană să opereze zboruri comerciale regulate din Oradea și către “unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei”, cel puțin unul pe zi în zilele lucrătoare, din octombrie 2022.

Zborurile dintre Oradea și București Otopeni sau Băneasa vor fi operate de trei ori pe zi de luni până vineri și de două ori pe zi în zilele de sâmbătă și duminică.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

În ceea ce privește flota noii companii aeriene, primarul orașului Oradea afirmă că aceasta va fi compusă din două avioane care vor avea o capacitate de transport de până la 74 de locuri, e posibil să fie vorba de ATR-uri 72-600 sau Bombardier Dash 8-Q400.

Denumire companiei aeriene ar putea fi Fly Oradea sau Oradea Airlines.

Advertisements
Total
74
distribuiri
un comentariu
  1. Vai de noi cu asa proprie companie ….daca va fi ca și propria firma de colectare deșeuri unde nu suntem în stare sa avem un dispecerat propriu….eu cetățean și plătitor de taxe în Bihor sun la Rer Buzău ca să îmi rezolv problema legat de ridicarea deșeurilor……daca tot asa va fi și compania aeriana …atunci prefer sa merg cu caleasca…..deci domnule Bolojan cu tot respectul va rog sa faceți ceva cu RER WEST pt a putea fi pe placul tuturor…..as vrea sa va vad în ipostaza sa sunați Buzău pt a rezolva i problema ce tine de județul în care locuiți…este inacceptabil

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
74
Share